Altın & Gümüş

Altın alacaklar peş peşe uyarıldı! Sır gibi saklanan o rakamı verildi! Bunu gören kuyumcuya ışınlacak!

Araştırmacı ve yazar Cem Özüak, son dönemdeki altın fiyat gelişmelerine ilişkin önemli bir değerlendirmede bulundu. Özüak, altın fiyatları hakkında öyle bir rakam verdi ki...

Altın, Cuma günü artışa geçerken, Fed tutanaklarının faiz artırımlarında yavaşlamayı desteklediğini göstermesiyle altın bir haftanın zirvesine hazırlanıyor.

Altın, agresif Fed sıkılaştırmasıyla yedi aydır aralıksız düştükten sonra, zayıf dolar nedeniyle Kasım'da yaklaşık yüzde 8 arttı. Yükselen faiz oranları ve tahvil getirileri, geleneksel olarak faizsiz değerli metaller üzerinde baskı oluşturuyor.

Bununun üzerine Stratejist Cem Özüak'tan şok eden bir altın analizi geldi. Özüak altın için öyle bir iddia ortaya attı ki ağızınız bir karış açık kalacak. İşte ayrıntılar...

Stratejist Cem Özüak, altın fiyatı için sürpriz bir tahminde bulundu.

YouTube'da konuşan stratejist Cem Özüak, altının onsunu 20.000 dolar olacağını söyledi.

Cem Özüak yaptığı açıklamada, önümüzdeki 3-4 ay sürede altında dev yükseliş bir yükselişin beklenmediğini aktardı. ABD Merkez Bankası’nın faiz artırımlarının altını stabil tutuğunu belirten Özüak, bu durumun bir yere kadar böyle devam edeceğini aktardı. 

Akit'te yer alan habere göre; FED'in Mart ayına kadar faiz artıracağını belirten Özüak, mart ayına gelince olacakları peş peşe açıkladı. Özüak şunları söyledi:

"ABD’nin amacı enflasyonu yüzde 2’ye düşürmek. FED Mart’tan sonra da faiz artırımına devam edebilir. Ben 5-6 içerisinde altının 1900-2 bin dolara yükseleceğini düşünüyorum. Dünyadaki haberler altının seyrini değiştirebiliyor. Bu ons bazında 1600-1800 arası sıkışmış durumda. Yani yatırımcının beklentilerini karşılayan bir rakam değil bu maalesef. Altın yatırımcısının bu işten kar ettiğim diyebilmesi için gram altının 2 bin lira olması lazım. Altın yatırımcısı doları da takip etmeli. Altının çağı yakın zamanda başlayacak. Altın 10 yıl içinde ons bazında 20 bin dolara gidebilir. Bu 10 yıl içerisinde olacak"

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE? 25 KASIM 2022 ALTIN FİYATLARI!

Kredi sorununuz artık sorun olmasın! 3 ay ertelemeli ihtiyaç kredisini hangi banka veriyor?
Duyanlar yıkıldı! Bakan Bilgin “Öyle bir şey yok” diyerek umutları bitirdi!
Selçuk Geçer'den çılgın tahmin! 'Seçime kadar dayanmaz!'