Altın & Gümüş

Altın alacaklar ve bozduracaklar hemen baksın! Analistler peş peşe açıkladı!

Piyasa, Fed'in faiz artırımlarını yavaşlatmasını bekliyordu. Bu beklenti devam ederken, yatırımcılar son dönemde yükselişe geçen ve ardından hafif düşüş yaşayan altına odaklandı. Peki altın yükselecek mi? Düşecek mi? İşte ayrıntılar... Yatırımcılar 'Altın yükselir mi düşer mi?' sorusuna yanıt ararken, altın fiyatıyla ilgili bir analistten dikkat çekici bir yorum geldi

Küresel piyasalarda hâlâ güvenli bir liman olan altın, son günlerdeki sert yükselişinin ardından hafif bir düşüşle yatırımcıları tedirgin etti. Yatırımcılar 'Altın yükselir mi düşer mi?' sorusuna yanıt ararken, altın fiyatıyla ilgili bir analistten dikkat çekici bir yorum geldi.

Gün içinde ons başına 1.737 dolar  civarında gezindikten sonra altın şu sıralar yüzde 0.2 artışla 1.743 dolardan işlem görüyor. Buna karşılık 1.039 TL'den alıcı bulan gram altın ise 1.043 seviyelerinde seyrediyor. Peki altın yükselecek mi? Düşecek mi? İşte ayrıntılar..

PİYASALAR FED TUTANAKLARINDAKİ MESAJLARI BEKLİYOR

Bugünün odak noktası, Fed faiz artırımlarının oranı ve patikasında zirveye işaret edebilecek 1-2 Kasım FOMC toplantısının tutanakları. Fed bu ayın başlarında yaptığı toplantıda faiz oranlarını 75 baz puan artırdı ve federal fonlama faiz aralığını yüzde 3,75 ila yüzde 4,00 aralığına çıkardı. Fed, Haziran ayından bu yana yaptığı son dört toplantıda faiz oranlarını 75 baz puan artırmıştı.

Karar metninde, kararın oybirliği ile alındığı açıklanırken, bununla birlikte faiz artışlarına, enflasyonu zaman içerisinde yüzde 2 seviyesindeki hedefine döndürmek amacıyla faizlerin yeteri kadar kısıtlayıcı bir seviyeye gelene kadar ihtiyaç olduğu belirtilmişti.

DAHA YAVAŞ FAİZ ARTIRIMI MESAJI

Ayrıca, gelecekteki faiz artırımlarının hızının belirlenmesinde para politikasındaki kümülatif sıkılaştırmayı, para politikasının ekonomik aktivite ve enflasyon üzerindeki gecikmeli etkisini ve ekonomik ve finansal gelişmeleri dikkate alacağını söyledi. Fed Başkanı Powell, faiz toplantısının ardından faiz artırımlarını durdurmayı düşünmek için henüz çok erken olduğunu, enflasyonu aşağı çekmek için gerektiği kadar faiz artırmaya istekli olduğunu ve bunu daha küçük oranlı artışlarla yapabileceğini söyledi. 

Agresif bir Fed faiz artırımına yönelik umutlar, Ekim ayındaki ABD TÜFE ve ÜFE verilerinin beklenenden zayıf gelmesinin ardından azaldı ve birçok Fed üyesi, önümüzdeki toplantılarda faiz artırımlarının kademeli olacağı yönündeki umutlarını dile getirdi.

YATIRIMCILARA TAVSİYE GELDİ

Yatırımcılar Fed oranlarını yakından izliyor, ancak TD Securities emtia analistleri fiyatların yıl sonuna kadar düşmesini bekliyor.

Bir CPM Group emtia analisti altın notunda şunları söyledi:

“ABD’deki ekonomik koşullar, dünyadaki diğer büyük bölgelerin çoğundan nispeten daha sağlıklı. Bunun, ABD dolarına destek sağlaması mümkün. Sonuç olarak, bu durumun kısa vadede altın fiyatları üzerinde baskı oluşturması muhtemel. Yatırımcılara yakın vadede altın konusunda tarafsız kalmalarını tavsiye ediyoruz”

Dolarda olacaklar önceden açıklandı! Görenin ağzı tam bir karış açık kaldı! Hemen bakın, sonra pişman olmayın!
İslam Memiş'ten flaş açıklama! Merkez Bankası açıklamasını önceden duyurdu!
Hangi bankalar 0 faizli kredi veriyor?