Kent Haberleri

Altın alalım mı? Altın ve para piyasası uzmanı Şirin Sarı alım fırsatı için net rakamı açıkladı! 

Altın fiyatları ABD enflasyon rakamlarının altında gelmesi ile rekor kırdı. Gram altın 1.300 TL seviyesine kadar yükselirken yatırımcılar bu seviyelerden ''altın alalım mı?'' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı.

Altın fiyatları bugün rekordan rekora koşarken  Altın ve para piyasası uzmanı Şirin Sarı gram altının 1200 liranın altına düşmesinin zor olduğunu açıklayarak alım fırsatı için net rakamı açıkladı! 

ALTIN FİYATLARI YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR!

Altın fiyatları rekordan kora koşmaya devam ediyor. Gram altın bugün 1,300 TL seviyesine kadar yükselirken yatırımcılar ''altın alalım mı?'' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı.  Altın ve para piyasası uzmanı Şirin Sarı altın fiyatları ile ilgili kritik açıklamalarda bulunarak alım için net rakamı açıkladı.

Sarı, altını bu hafta etkileyen 3 tane neden olduğunu söyledi. Bunlardan biri ABD’de açıklanan TÜFE ÜFE ve Fed toplantı tutanakları. Gelen enflasyon rakamlarındaki beklentinin altındaki düşüş altına pozitif yansıdı.

2022 yılının mart ayından bu yana Fed faiz artırmaya başladığından beri bunun altını baskıladığını söyleyen Sarı '' Dolar endeksindeki yükseliş de altına baskı olarak yansıdı. Bu Fed’in artık yavaş yavaş enflasyonu baskılaması yüzde 2 hedefinden uzak olsa bile enflasyonun beklenenden daha hızlı düşüyor olması dolar endeksinin de güçlü düşüşü altını bu noktada destekliyor. '' dedi.

Bunlar olmadığın sürece 1200 liranın altı artık gram altın için zor olduğunu belirten uzman isim ''1200 önemli bir destek bölgesi oldu. 1.200-1.180 bandı alım seviyesi olabilir. Yeni zirveler anlamında da 1.300’ün üzerinde 1.350-1.380 bandında yolculuğuna devam edebilir." dedi.

ALTIN ALALIM MI?

Sarı, altın fiyatlarındaki yükselişlerin sonsuza kadar sürmeyeceğini söyleyerek, 2 bin doların altın gerilemelerin olabileceğini de ekledi. 

Sarı, gram altının 1.200 TL’nin altına düşebilmesi için ya ons altının 1.900’ün altına düşmesinin ya da dolar/TL’nin 19 liranın altında düşüşlerin olmasını belirtti. 

Gram altın 1.300 TL oldu! Altının rotası oluştu! Altın Piri İslam Memiş yeni rakamı açıkladı! Şimdi bu rakam geliyor

Gram altın 200 TL birden yükselecek! Ekonomist Necmettin Batırel resmen açıkladı! Bu haberi okuyan kuyumcuya fırlayacak

Dolar ne 36 TL ne de 40 TL olacak! Dolar net bu kadar olacak! Dünyaca ünlü dev banka açık açık rakam verdi!