27 / 06 / 2024

'Altın alalım mı' diyenlerin beklediği cevap gram altında her dediği tek tek çıkan İslam Memiş'ten geldi!

'Altın alalım mı' diyenlerin beklediği cevap gram altında her dediği tek tek çıkan İslam Memiş'ten geldi!

Gram altında her dediği tek tek çıkan Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, 6 Haziran Perşembe ve 7 Haziran Cuma günkü kritik veriler öncesinde dolar-euro ve altın-gümüş rakamları için önemli uyarılar yaptı. İşte o uyarılar...



Gram altında her dediği tek tek çıkan Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten şimdi de 6 Haziran Perşembe ve 7 Haziran Cuma günkü kritik veriler öncesinde dolar-euro ve altın-gümüş rakamları için uyarı geldi.

Açıklamasında "Haziran'ın ilk haftasındayız. Bu hafta neleri takip edeceğiz? Beklentilerimi paylaşacağım" ifadelerini kullanan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, perşembe ve cuma gününe dikkat çekerek tahminlerini takipçileriyle paylaştı:

"Borsa İstanbul 10 bin 454 puanda. Geçtiğimiz haftayı 10 bin 400 puandan tamamlamıştı. Bu hafta yine 10 bin 400 - 10 bin 700 puan aralığını takip edeceğim. Satış yönlü baskılanma sürüyor.

32.20 kuruş dolar, 34.94 kuruş euro/TL var. Euro dolar paritesi de 1.0841'de. Burada baskılanma sürdüğü için döviz kurlarının sakin seyirde işlem gerçekleştirmesini bekliyoruz.

Önümüzdeki Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklanacak. Faiz indirimi gerçekleştirecek olan bir Avrupa Merkez Bankası karşımızda olacak. Euro/dolar paritesinde sert dalgalanmalar olabilir. Bakalım faiz kararından önce 1.07 destek seviyeleri test edilecek mi?"

 Altın alalım mı diyenlerin beklediği cevap gram altında her dediği tek tek çıkan İslam Memiş ten geldi!

Finans Analisti İslam Memiş, altın ve gümüş tahminlerini ise şu şekilde sıraladı: Altın ve gümüş fiyatlarındaki baskılanmanın bayrama kadar süreceğini, ons altında 2 bin 300 devamında 2 bin 280'e kadar geri çekilmenin süreceğini bekliyorum. Ons altın 2 bin 331 dolarda. Bu hafta 2 bin 300-2 bin 350 doları takip edeceğim. Eğer 2 bin 300 altına sarkarsa 2 bin 280 dolar gibi güçlü bir destek seviyesi var. Sene içerisinde 2 bin 600 dolar beklentimiz sürüyor. Senenin son çeyreğinde altın fiyatları yukarı yönlü hareketlerini devam ettirecek.

Gram altın yine ons altını takip ediyor. Ons nereye gram altın oraya. 2 bin 415 - 2 bin 420 Türk Lirası aralığında. Yukarıda 2 bin 450 Türk Lirası var. Burada geziniyor. Soru basit, altın alma zamanı geldi mi? Evet. Bayrama kadar süreçte bu işi bitirmekle alakalı yorumlarım geçerliliğini hala koruyor.

Ben gümüşün ons fiyatında 29.50 dolar destek seviyesini takip edeceğim. 1 dolarlık bir düşüş alanı var. Yukarıda 31.50 direnci var. Gram gümüş 31 TL 47 kuruş. Burada 30 TL beklentim sürüyor, düşüşle alakalı. Bu hafta boyunca gümüş ve altında baskılanma sürer.

Türkiye İstatistik Kurumu enflasyonu açıkladı. Beklenen bir yükselişti. Ekonomi yönetimi ve piyasalar için sürpriz bir veri gelmedi. Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Şimşek, 'en kötüsü geride kaldı, sert düşüş bekliyoruz' ifadelerini kullandı. Eylül ayında 40'lı rakamları görebiliriz. Yüzde 50 aşağısıyla ilgili beklenti var, umarım gerçekleşir. Memur ve memur emeklileri de yüzde 20'lik bir zam bekliyor.

Avrupa Merkez Bankası'nın merakla beklenen faiz kararı açıklanacak. İndirim güçlü. Faiz indirirse gelişmiş ülkeler arasında ilk faiz indiren merkez bankası olacak. Cuma günü ise ABD Tarım Dışı İstihdam Verisi var. Nasıl bir hamle yapar ipucu aranacak. Dolar endeksi için de önemli gün cuma günü. Küresel piyasalar için oldukça da önemli olacak.

 

Altın fiyatları fırladı! Kapalıçarşı'da Cumhuriyet altını ne kadar? Ata lira fiyatı ne oldu? 5 Haziran altın fiyatları

Enflasyondaki hızlı yükseliş asgari ücretten 3 bin 184 TL’yi götürdü!

Merkez Bankası'ndan konut ve kira fiyatları açıklaması: Kira artışı sınırlanacak! 


Geri Dön