Ekonomi

Altın alımı için fırsat kollayanlar! İslam Memiş öyle bir açıklama yaptı ki!

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, seçimin ardından yeni bir açıklamada bulundu. İşte detaylar!Bu yaşananlar tüm dünyada altın fiyatlarını etkiliyor

ABD'deki bankaların üst üste iflas etmesi piyasaları alt üst etti. Bu yaşananlar tüm dünyada altın fiyatlarını etkiliyor. Altın fiyatları, iflas haberlerinden hareketle yükselirken, ekonomi uzmanlarından da üst üste tahminler gelmeye devam ediyor. Türkiye'de de isabetli her tahmini ile tanınan İslam Memiş seçimin ardından şaşına çevirecek o tahminini paylaştı.

İşte haberin ayrıntılar…

Ekonomi uzmanı İslam Memiş, seçimin ardından altın, döviz ve borsa ile ilgili analizlerde bulundu. Memiş, Tv100'deki yazısında; "Seçim sonuçlarının bu haftayı pozitif etkileyeceğini düşünüyorum. Borsa da meydana gelen yükselişler, döviz kurları ve altının gram fiyatında düşüşler olabilir. TL’de ve borsa da bekleyenler kazanım elde etti, seçimlerden önce döviz ve altın alanlar ise kaybetti. Kısa vadeli pozitif rota, yatırımcılara fırsat sunacak.

Döviz ile ticaret yapan, döviz ve altın alımı için fırsat arayanlar şanslı. Kısa vade için fiziki tarafta dolar kurunda 20,68, 20,20 ve 20 lira seviyelerini destek seviyesi olarak takip edilecek. Altının gram fiyatında bin 350 lira seviyesini destek seviyesi izlenecek. Sanal da bu rakamlar daha da gerilecektir. Ama sanal ortamda işler biraz daha karışmış olacaktır.

Türkiye genelinde deprem riskinden dolayı yeni imar alanlarının, sosyal konut projelerinin yoğun açıklanacağı bir sene olacağı kanaatindeyim. Sosyal konut projelerini önemsediğimden konut sahibi olmamış kişilerin peşinatlarını hazırlamaları önemlidir. Bu hafta Türkiye için pozitif olacaktır. Önümüzdeki haftalarda buna tekrar bakacağız” şeklinde açıklama yapıldı.

EV KİRALAMAK DOLARLA OLACAK!

Daha önceki açıklamasında İslam Memiş şunlara değinmişti. Memiş;

Türkiye'de yabancı uyruklu insanların sayısında her yıl artış meydana gelecek. Nüfus her geçen sene artacak. Dolayısıyla şu sıralarda da pek çok ilimizde, birçok metropol şehrimizde dolarla ev ve oda kiralayan arkadaşlar var. Yeni modeli ortaya koyuyorum. Ev kiralamak dolarla olacak ve artık Türkiye'de oda kiralama modeline geçilecek. Çok yakında resmi olarak insanlar odalarını kiraya verebilecekler ve insanların mahremiyet denen bir şey kalmayacak.