Kent Haberleri

Altın alıp satacaklar 22 Mart’a dikkat! Fiyatı üç katına çıkabilir!

Öğleden sonra ons altında yaşanan yükseliş ile gram altın fiyatı rekoruna oldukça yaklaştı. İki analist önümüzdeki süreçte altında yükseliş sürecek mi sorusuna çok net yanıt verdi. Ons altın tekrar 1900 doların üzerine rahat bir şekilde yerleşirken, gram altın fiyatı da yeni rekorları zorlamayı sürdürüyor

ABD ve Avrupa’daki bankacılık krizi altın fiyatlarına destek verirken altının onsu kısa süre içinde yüzde 5’in üzerinde arttı. Ons altın tekrar 1900 doların üzerine rahat bir şekilde yerleşirken, gram altın fiyatı da yeni rekorları zorlamayı sürdürüyor. Dün 1940 dolara kadar artan ons altın şu sıralarda 1918 dolardan işlem görüyor. Altının gram fiyatı ise 1.181 lirayı görmesinin ardından bugün 1.168 TL’den değerleniyor. Çeyrek altın 1.912 lira, Cumhuriyet altını 8.005 lira ve 22 ayar bileziğin gram fiyatı ise 1.143 liradan satışa sunuluyor.

ALTIN İÇİN KRİTİK TARİH 22 MART

Piyasalar, Silicon Valley Bank (SVB) ve Signature Bank’ın ani başarısızlıklarını kontrol altına almak amacıyla harekete geçen ABD düzenleyicilerinin etkisini sindirmekle ilgilenirken, altın güvenli liman olmayı sürdürüyor. Ama daha da önemlisi, altın fiyatları ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırım beklentilerinin tekrar fiyatlandırılması ile yön buluyor.

İşte detaylar...

Bu yönde 22 Mart tarihinde gerçekleştirilecek Fed faiz toplantısı için tahminler de netleşiyor. Geçen hafta başında ABD Merkez Bankası Fed’den 50 baz puanlık faiz artışı olmasını bekleyen piyasalar, SVB Financial Group'un (SIVB) iflasından sonra bu beklentiyi hızlıca masadan kaldırdı. Fiyatlama 25 baz puanlık faiz artışı yapılması ya da hiç faiz artışı yapılmaması yönünde eşit oranda olurken ABD enflasyon verisi sonrası 25 baz puan olasılığında artış meydana geldi. Piyasalar, ocak ayında yükselen manşet enflasyon ve Şubat’ta artan çekirdek enflasyon nedeniyle Fed’in 22 Mart tarihinde yapılacak toplantıda 25 baz puanlık faiz artışı yapmasına yüzde 84 oranında olasılık veriyor.

ALTIN FİYATLARI İÇİN REKOR RAKAMI AÇIKLADI

Altının yeni rekor zirvelerini görmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Bloomberg Intelligence kıdemli makro stratejisti Mike McGlone, Fed’in sıkılaşma politikasını bir kenara bırakarak gevşemeye geçiş sinyali vermesinden sonra altın fiyatlarının 3 bin dolara yükselme ihtimalinin olabileceğini söyledi. Mike McGlone, “Bu ralli, parlak metali yaklaşık 2.060 dolar gibi yeni bir zirveye çıkardı. Altının 3 bin dolara çıkması için şartlar yeterli görünüyor” dedi.

“FİYATLAR KOLAYCA 3 KATINA ÇIKABİLİR”

Crescat Capital Portföy Yöneticisi ve Ortağı Tavi Costa’ya göre ise, hali hazırdaki ekonomik ortamda altın fiyatı kolayca üç katına çıkabilir. “Diğer zamanlara baktığımızda böyle bir ortamda çok güçlü performanslar sergilediğimizi görüyorum ifadelerini kullanan Costa, “Altın fiyatını en az üç katına çıkması muhtemel” şeklinde konuştu.

Asgari ücrete ara zam müjdesi! Bakan Bilgin resmen açıkladı!

EYT’liler emekli olur olmaz 10 bin TL alacak! Bu parayı almayı sakın unutmayın!

Deprem bölgesine 25 bin ilave istihdam geliyor! Resmen açıklandı!