Kent Haberleri

Altın almak isteyenler bu daha iyi günler! Dünya Altın Konseyi açıkladı! Altın fiyatları kasıp kavuracak!

Dünya altın konseyi tarafından 2023 yılı altın fiyatları beklentilerine yönelik bir rapor yayınlandı. ABD enflasyon rakamları sonrasında altın fiyatlarının kasıp kavuracağını belirten konsey açıklama yaptı. Bir sene içinde 2 bin doalrak akdar yükselen ons altın, yine aynı yıl içinde 1630 dolara kadar düştü

Altın fiyatları, Merkez Bankaları'nın agesfi faiz beklentilerinin etkisi ile yıl boyunca dalgalanmaya devam etti. Bir sene içinde 2 bin doalrak akdar yükselen ons altın, yine aynı yıl içinde 1630 dolara kadar düştü. Rusya Ukrayna Savaşıu ve küresel riskler altın fiyatalrına olan talebi artırırken 1,800 dolara yükselmesini sağladı.

Altın fiyatlarının bugün tekrar rekor seviyelere yükselmesi ile Dünya Altın Konseyi tarafından açıklama geldi. Altın fiyatlarının yüskelmeye devam edeceğinin sinyalini veren konsey, altının kasıp kavuracağını belirtti.

Altın yatırımcıları altın fiyatlarının nereye gideceğini merak ederken, altının yönü ise Fed faiz akrarı ile belirleniyor. 
 

DÜNYA ALTIN KONSEYİ AÇIKLADI!

Dünya Altın Konseyi 2023 beklentilerini açıkladı. Dünya altın konseyine göre;  Enflasyon düştüğünde, zayıflayan dolar altına olan desteği artırır. Jeopolitik parlama noktaları altını hâlâ değerli bir korunma aracı haline getiriyor.  Çin ekonomisinde gelecek yıl beklenen toparlanma, tüketicinin altına olan talebini artıracak ve fiyatları destekleyecektir. Uzun vadeli tahvil getirilerinin yüksek kalması muhtemeldir.  

Ekonomik büyümedeki yavaşlamanın hammaddeler üzerindeki baskısının ilk yarıda altını olumlu etkilemesi muhtemeldir. Dünya Altın Konseyi, merkez bankalarının tutumunda bir belirsizliğin odluğuna dikkat çekerek, merkez bankalarının sıkılaşmasının altın fiyatının düşmesine neden olabileceği konusunda da uyarıda bulundu.

 

FED FAİZ KARARININ ALTIN ÜZERİNDEKİ ETKİSİ!

Dünya Altın Konseyi tarafından FED yıl sonunda faiz oranını yüzde 2,5'a düşürürse doların değer kaybetmesi altın fiyatındaki artışı hızlanacak. Ancak FED'in şahin tavrının devamına yönelik açıklamaları ve açıklamaları altın fiyatının yönünü aşağı çeviriyor.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM!

 

Ons altın bugün 1820 dolara kadar yükseldi ve gram altın 1104 lira oldu. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1803 lira, yarım altın 3607 lira, tam altın 7157 lira, Ata altın 7355 lira, Atabeşli altın 36,760 liradan işlem görüyor. 

Gram altın 1.100 TL! Altın uzmanı İslam Memiş'ten hemen açıklama geldi! Altın füze gibi fırlamaya hazırlanıyor!

ABD Kasım ayı enflasyon verileri açıklandı! Altın ve dolar fiyatları ne oldu? Piyasalarda son durum!