15 / 10 / 2024

Altın almalı mı satmalı mı? Herkes bu sorunun yanıtını merak ediyordu, İslam Memiş açıkladı!

Altın almalı mı satmalı mı? Herkes bu sorunun yanıtını merak ediyordu, İslam Memiş açıkladı!

Altın ve döviz piyasalarında yaşanan hareketlilik yatırımcıları oldukça endişelendirirken, uzmanlar fırsatların devam ettiğini belirtiyor. Altın uzmanı İslam Memiş yaptığı açıklamada bu düşüşlerinin kalıcı olmadığını belirterek, yatırımcılara sabırlı olmalarını tavsiye etti.




Gündemden düşmeyen altın ve döviz piyasalarında son dönemlerdeki hareketlilik, yatırımcılar için oldukça önemli bazı fırsatlar sunuyor. Altın fiyatlarında yaşanan yükselişin hız kesmesiyle beraber ons altın 2 bin 680 Türk Lirası, gram altın da 3 bin 80 Türk Lirası seviyelerinde işlem görüyor. ABD enflasyon verileri de yıllık bazda yüzde 2,5, aylık bazda ise 0,2 puanlık bir artış gösterdi ve  söz konusu bu durum, Amerikan Merkez Bankası (FED) tarafından yeni bir faiz artışına sebep oldu.

ALTIN ALMALI MI SATMALI MI?

Haber Global’den Şifa Kaymak imzalı habere göre  yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Finans Analisti İslam Memiş, altın ve döviz yatırımcıları için çok önemli değerlendirmeler yaptı. Açıklamasında şu an gram altının 3 bin 70 Türk Lirası, ons altının da 2 bin 666 dolar seviyelerine çıktığını kaydeden İslam Memiş, ilerleyen günlerde fiyatlarda bir miktar düşüş beklediğini söyledi. Fakat İslam Memiş yaşanan bu düşüşlerin kalıcı olmayacağını ve altının tekrar yukarı yönlü bir hareket göstereceğini öngörüyor.

Altın almalı mı satmalı mı? Herkes bu sorunun yanıtını merak ediyordu, İslam Memiş açıkladı!

İslam Memiş, düğün yapacaklar, altın yatırımı yapmayı düşünenler ve altın borcu olanlar için 2 bin 980 Türk Lirası destek seviyesi ve 2 bin 580 dolar ons fiyatını takip etmelerini tavsiye ediyor. “Elinde altın olanlar, bu dönemde satmamalı. Yükselişler devam edecek, ve şu anki düşüşler yılın son fırsatıdır,” diyerek, yatırımcıların bu ay sonuna kadar alım fırsatlarını değerlendirmeleri gerektiğini belirtti.

DÖVİZ YATIRIMI YAPANLAR İÇİN UYARILAR

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ayrıca döviz piyasasıyla ilgilenenlere de dikkatli olmalarını önerdi. Açıklamasında genel trendin yukarı yönlü olduğunu kaydeden İslam Memiş, dolar/TL kurunda 36-37 lira direnç seviyesine dikkat çekti. Dövizle ticaret yapanların, yaşanan düşüşlerin kalıcı olmayacağını bilmeleri gerektiğini belirtti. Euro cephesinde ise biraz daha değer kaybı olabileceğini dile getiren İslam Memiş, 1,08 destek ve 1,13 direnç seviyelerinin önemine değindi.

"ARALIK AYIN HAZIRLIKLI OLUN"

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, hem altın hem de döviz piyasalarındaki  bu geri çekilmelerin Ekim ayı sonuna kadar yatırımcılar için fırsat sunduğunu söyledi. Açıklamasında Ortadoğu’daki gerilim ve 5 Kasım’daki ABD seçimleri öncesindeki belirsizliğin piyasalarda dalgalanmalara neden olabileceğini de dile getiren İslam Memiş, özellikle Aralık ayının küresel piyasalarda sıkıntılı bir dönem olabileceğine değindi ve yatırımcıların bu döneme hazırlıklı olmaları gerektiğini belirtti.

Yatırımcılar, 2024 yılının son çeyreğinde bu fırsatları değerlendirerek hem altın hem de döviz yatırımlarında stratejik adımlar atabilirler.

 

Esenyurt Haramidere'de 80 bin kişinin oturduğu alanın imar planı iptal edildi: İmara aykırı 22-31 katlı yapılar yapılmış

Avrupa’da ev sahibi olma oranı belli oldu! Bakın Türkiye listede kaçıncı sırada!

Emlak piyasasında balon nasıl oluşuyor? 


Geri Dön