Altın & Gümüş

Altın bir anda 50 lira artacak! İslam Memiş'ten bomba tahmin

Altın piyasasındaki hareketlilik devam ederken, piyasa uzmanı İslam Memiş yine yatırımcılara uyarıda bulundu. Yükselişlerin henüz başlamadığını vurgulayan Memiş, altın fiyatlarındaki rekor tahminini de açıkladı. İşte o tahmin...2022'ye 769 TL'den merhaba diyen gram bugün 1

Gram altının geçtiğimiz hafta girdiği yükseliş hala devam ediyor. 2022'ye 769 TL'den merhaba diyen gram bugün 1.060 TL'den işlem görmekte.

RİSK HALA SÜRÜYOR!
ABD enflasyon verilerinin beklenenin altında gelmesiyle FED'in faiz kararında beklenilen ılımlı para politikası altın ile değerli metal fiyatlarındaki sert yükselişe destek verdi. İlerleyen süreçte FED Başkanı Jerome Powell tarafından yapılan "Faizleri indirmeden önce enflasyonun %2'ye gerilediğinden emin olmamız gerekiyor. Enflasyonun %2'ye doğru gittiğinden emin olduğumuz zaman faiz artırım hızını yavaşlatacağız." açıklaması ise piyasaya etki etti.

YÜKSELİŞ YENİ BAŞLIYOR!
Altın piyasasını mercek altına alan İslam Memiş şu ifadelere yer verdi: "Önümüzde ki birkaç ay biraz daha zorlu geçebileceği için temkinli olma gerekiyor. 8 aydır baskılanan altın ve gümüş gibi değerli metaller manüpile edildi. Altın zincirlerini kırdı. Yükseliş aslında daha yeni başlıyor. Tabiki zaman zaman kar satışları olacak. Şu an altının ons fiyatı 1770 dolar. 1700 direnç seviyesi kırıldıktan sonra yukarıda 1815 seviyesi var. Kısa sürede 1800 dolarları konuşmaya başlarız.

"YUKARI YÖNLÜ DEVAM EDECEK"
Gram altının TL fiyatı şu an 1.068 TL seviyelerinde ancak yukarıda 1.090 TL seviyesi var. Sonrasında 1.100’lü rakamları artık yavaş yavaş konuşmaya başlarız. Gerek fiziki yönde gerek ise merkez bankaları yönünde altın talebi hala sürüyor. Özellikle merkez bankaların biraz daha durgunluk yaşadığı dönemlerde Euro/Dolar paritesi Sterlin/Dolar paritesi altın ile gümüş gibi emtialarda da yeniden yukarı yönlü hareketliliğin yaşandığını görebiliriz."

Memiş şöyle devam etti: 

"Altının ons fiyatı 1.705 dolar, gümüşün ons fiyatı 20,15 dolar seviyelerine gerileyebilir. Gram altın 1.040, gram gümüş 11,80 lira. Yükseliş trendinde ara düşüşler olacağını söyleyebilirim. Ondan sonraki atakta ons altın 1.815 dolar, gram altın 1.090 lira. Gümüşün ons fiyatında 24 dolar, gümüşün gram fiyatında 14-16 lira aralığını takip etmek gerekli. Yani, elinde dolar bulunduran altın ve gümüş almak için fırsat kolluyorsa bu hafta fırsat yakalamış olacak. Türkiye, terör operasyonunu başlattı. Sınırda tüm teröristler temizlenecek. Bu temizlik operasyonu sürecinde ABD ve AB’den açıklamalar gelecek. Kolay bir süreç değil onlar için..."