Kripto Paralar

Altın, Bitcoin ve SHIB'in kaderi bu açıklamaya bağlı! Yatırımcılar dikkat! Her an her şey olabilir! 

Bugün ABD enflasyon verisi oranları açıklanacak. Bu açıklanmanın altın, Bitcoin (BTC) ve altcoin’lerin yer aldığı kripto para piyasasını etkileyeceği öngörülüyor. İşte detaylar...Nisan ayındaki enflasyon verilerin açıklanmasının ardından  kripto para birimleri kısa vadeli değişimler yaşamıştı

ABD’de enflasyon verileri, yatırımcılar tarafından merakla takip ediliyor, çünkü açıklanacak enflasyon verileri neredeyse tüm piyasaları etkileyebiliyor. Nisan ayındaki enflasyon verilerin açıklanmasının ardından  kripto para birimleri kısa vadeli değişimler yaşamıştı. 

ABD enflasyon verisi bugün açıklanacak

ABD enflasyon verisi, en son 11 Mayıs 2022 tarihinde açıklanmıştı. Nisan ayındaki enflasyonun, beklentilerin üzerinde çıktığı belirlenmişti. Bugün 15.30’da açıklanacak olan verilerin nasıl geleceği ve piyasaların nasıl etkileneceğini ise zamanla görülecek. Peki bu açıklama altın, Bitcoin dolar kurunu nasıl etkileyecek? İşte yanıtı...

Kriptokoin sitesinde yer alan habere göre, ABD enflasyon verilerinin piyasaları nasıl etkileyeceği konusu yatırımcıları büyük merakta bırakıyor.  Son günlerde altın ve dolar, geçtiğimiz gün boyunca artış yaşadı. Dolar 17 TL'yi, gram altın ise 1.000 lirayı aştı. Açıklanması beklenen FED roporunun piyasada nasıl bir etki yaratacağı merak konusu oldu.

Bitcoin ve SHIB gibi kripto paralar nasıl etkileniyor?

Enflasyonun nasıl yön aldığını ölçmek için kriterlerden biri olan TÜFE verileri, geleneksel olarak hem kripto içinde hem de ilerisinde piyasa volatilitesine sebep olabiliyor. Birçok için soru, jeopolitik gerilimler ve salgın tehlikesi devam ederken, enflasyonun daha ne kadar daha yükseğe çıkabileceği. Amerika Birleşik Devletleri’nde, fiyatların artmasından kaynaklı FED’in faiz artırımları da inceleme altında.

En azından 2022 yılında yayınlanan verilere bakıldığında Mayıs ayında açıklanan Nisan ayı tüketici endeksinin, özellikle beklenenlerden yüksek seviyede gelmesi nedeniyle BTC ve SHIB gibi kripto paralar üzerinde olumsuz bir etkiye sebep olduğu söylenebilir. Fakat, fiyat hareketlerini zaman gösterecek.

Ticari kredi alacaklar dikkat! Teminat miktarı yükseldi! Resmen açıklandı!

İhtiyaç kredi vadesi değişti! BDDK tüketici kredileri ne kadar oldu? İşte BDDK'nın kredi açıklaması!