Altın & Gümüş

 Altın borcu olan bu ara günü gününe takip etsin... Uzmanlar o ihtimale karşı peş peşe uyardı!

Kısa süre önce rekor yükselme yaşayarak 1.185 TL seviyesine çıkan gram altın bu yatay seyirde olsa da uzmanlardan uyarılar peş peşe geldi. Altında riskli tarihlere dikkat… Alım – satım yapmayı düşünenler iyi takip etmeli, yoksa zarara uğrama ihtimali var.Peki bu durum sürecek mi? Altın borcu olanlar için alış yapmakta uygun zaman mı, yoksa fiyatlar düşer mi?İsabetli tahminleriyle tanınan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ons altında  tepki alımları olduğunu belirterek, ons altına bakıldığında bin 841 dolar seviyesinden kapanış yaptığını hatırlattı

Yatırımcıların en güvenilir bulduğu yatırım araçlarından altın, bir süredir düşme eğiliminde ve yatay seviyelerde seyrine devam ediyor. Peki bu durum sürecek mi? Altın borcu olanlar için alış yapmakta uygun zaman mı, yoksa fiyatlar düşer mi?

İsabetli tahminleriyle tanınan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ons altında  tepki alımları olduğunu belirterek, ons altına bakıldığında bin 841 dolar seviyesinden kapanış yaptığını hatırlattı.

 

YÜKSELME EĞİLİMİNDE AMA…

“Ons altında  1. 820 dolar seviyesinden tepki alımları gerçekleşti. Altının bu hafta boyunca yükselişini bin 865 dolar seviyesine kadar sürdüreceğini tahmin ediyorum” diyen İslam Memiş, altın alımı ya da satımı yapmak isteyenlerle ise önemli bir bilgi paylaşarak, “Ancak altında bu yükseliş seviyesinden gerileme olabilir” ifadesini kullandı.

Peki  altın alım satımı yapmak için uygun zaman mı? Fiyatlar kısa vadede yükselecek mi, yoksa düşecek mi?

Ekranlar takip edildiğinde gram altının 1.116 lira, serbest piyasalarda ise 1.140 lira düzeylerinden kapanış yaptığını belirten İslam Memiş, piyasalar ve ekranlarda görünen rakamlar arasında farkın süreceğinin bilinmesi gerektiğine vurgu yaptı.

GERİ ÇEKİLME VURGUSU

İslam Memiş, “Bilhassa altın ve gümüşün gram fiyatlarındaki makas aralığı daha çok açılıyor. Bu konuda ekranlardaki fiyata aldanan kişiler tekrar dikkat etmeli. Ekranlarda bu hafta  bin 145 lira, serbest piyasalarda bin 170 lira seviyesini takip edeceğim. Bu seviyeden tekrar ons nedenli geri çekilme yaşanabilir” açıklamasını yaptı.

 

Gram altında kısa süre önce 1.185 TL’ye kadar çıkılmış ve altın kendi rekorunu kırmıştı. Daha sonra yükseliş eğrisi değişerek düşmeye başlayan gram altında, önümüzdeki dönemde neler yaşanacağı ise merak ediliyor.

GRAM ALTIN YAKIN DÖNEMDE DÜŞECEK Mİ?

Mynet’e açıklamalarda bulunan Ata Yatırım Yurt İçi Piyasalar Direktörü Şükrü Cem Kaya, enflasyon ile yapılan mücadele için dünyada faiz silahının kullanıldığını, ancak henüz etkisini göstermediğini vurguladı. 

 

Yeni yıla girerken dünyada Merkez Bankalarının faiz artırımı konusunda yumuşayacakları, FED’in ise şahin duruşunu sona erdireceği beklentisinin oluştuğunu belirten Şükrü Cem Kaya,  şunları söyledi:

“Fakat, son gelen datalar sonucu, bu beklenti için erken olduğu anlaşıldı. FED tarafından bu konuda mevcut faiz artışlarının sürdürüleceği ve yüksek faiz politikasının önümüzdeki süreçte devam edeceği beklentisi tüm risk iştahını törpüledi.   Açıklanan FED tutanakları. bu yönde beklentiyi güçlendirebilir. Ons altın fiyatları bu sebeple düşüş trendindeki hareketine devam ediyor. Bu görüntü sonucu gram altında 1.135 altında kalındığı müddetçe sırası ile 1100-1075-1050 seviyeleri gündemde olacaktır” 

 Kamu hastaneleri yüzlerce yeni personel alacak! İş arıyorsanız mutlaka göz atın, son 5 gün…

Tek yol EYT değil ! Bunları yapan hem erken emekli oluyor, hem yüksek aylık alıyor!

İşsiz kalan 10 binlerce vatandaşın yüzü gülecek... 6 bin TL’ye kadar işsizlik maaşı yatıyor!

 Aile Bakanlığı açıkladı… Mart’ta hesaplara yatıyor! 12 ay boyunca tam 1.250 lira ödenecek