03 / 10 / 2024

Altın, borsa, faiz ve gümüş fiyatlarının bir yıllık değişimi! 'Fotoğrafın dışına çıkın' diyen uzman isim uyarıyor...

Altın, borsa, faiz ve gümüş fiyatlarının bir yıllık değişimi! 'Fotoğrafın dışına çıkın' diyen uzman isim uyarıyor...

Milyonlarca yatırımcı birikimlerini çeşitli yatırım araçlarında değerlendiriyor. Peki altın, borsa, faiz ve gümüş bir yılda ne oldu? Uzman isim 'Fotoğrafın dışına çıkın' diyerek özellikle o yatırım aracını işaret etti. İşte ayrıntılar... 




Orta Doğu’da yükselen jeopolitik tansiyon, altın fiyatlarında yükselişi hızlandırdı. Altın fiyatları ile birlikte, gümüş de yükselişe geçti. Altın ve gümüş fiyatları yükselişe geçerken, dolar kurunda düşüş devam ediyor. Milyonlarca yatırımcı güncel gelişmelerle birlikte piyasalardaki son durumu merak ediyor.

Orta Doğu'da tırmanan gerilim, piyasalarda risk iştahını azaltırken, oluşan jeopolitik riskler  borsayı da etkiledi. Borsa İstanbul BIST 100 endeksi negatif bir seyir izliyor. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, dün yüzde 3,62 değer kaybederek 9.012,87 puandan tamamladı. 

Öte yandan mevduat faizleri de yatırımcıların odağında yer alıyor. Faizlerin yükselmesiyle, miyonlarca kişi birikimlerini faize yatırırken, son zamanlarda mevduat faizlerinin düşüşe geçeceğine yönelik yapılan haberler vatandaşların mevduattan ayrılmasına neden oldu. 

Finans ve ekonomi danışmanı Emre Şirin, sosyal medya hesabından, borsa, altın, gümüş ve faizlerle ilgili önemli açıklamarda bulundu. Şirin, geçen sene Eylül-Ekim borsanın şiştiğini, ons altın gümüşün  bedava olduğunu ve faizlerin artış trendinde olduğunu şimdi ise borsanın dipte, faizlerin düşüş trendinde, ons altın ve gümüşün dinlenme seviyelerinde olduğuna dikkat çekti.

Şirin, sosyal medya hesabı X'ten borsa yatırımcıları için ''Fotoğrafın dışına çık, günlük bakma!
Ama temkinli pozitif''uyarısında bulundu. İşte Emre Şirin'in sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar...

Emre ŞİRİN @emresirin82

Geçen sene Eylül-Ekim borsa şişmiş, ons altın gümüş bedava, faiz artış trendinde!
Borsada ralli sürecek algısı yaratılıyor!

Şimdi #borsa dipte, #faiz düşüş trendinde, ons #altın gümüş dinlenme seviyelerinde!

Fotoğrafın dışına çık, günlük bakma!
Ama temkinli pozitif

#bist100

Altında 'savaş' alarmı! Altın fiyatları tırmanışa geçti! 3 Ekim 2024 altın fiyatları

Altın 'U' dönüşü yaptı! Uzman isim uyarıyor! Altın alırken bu seviyeye dikkat edin!

Geri Dön