27 / 04 / 2024

Altın, borsa ve dolar! Hangi yatırım aracı kazandıracak? Uzmanlar tek tek açıkladı!

Altın, borsa ve dolar! Hangi yatırım aracı kazandıracak? Uzmanlar tek tek açıkladı!

Yatırımcılar, seçimlere üç kala hangi yatırım aracının kazandıracağını merak ediyor. Peki yatırımcısına en çok hangi yatırım aracı kazandıracak; altın mı, dolar mı, borsa mı? 



Piyasalarda hareketlilik devam ediyor. Altın rekor üstüne rekor kırarken, dolar yükselmeye, devam ediyor. Yatırımcıların ise kafası karışık, hangi yatırım aracının daha çok kazandıracağını araştırıyor. İşte uzmanlar tek tek açıkladı. 

BORSA YÜKSELECEK Mİ?

Ahlatcı Yatırım Hazine Müdürü Arda Coşar, borsa ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Coşar; ''Borsa İstanbul BIST-100 endeksi 9.400 seviyesinden yaklaşık 8.700 seviyesine kadar geri çekildikten sonra, şu an yukarı yönlü tepki verme çabasında.

Yani 7.400 seviyesinden 9.400 seviyesine yükseldikten sonra düzeltme yaptığını söyleyebiliriz. 8.600 ana destek seviyesinde buraya kadar geri çekilmeler olsa da bu seviyelerin uygun fiyatlar olduğunu ve kalıcı olmayacağını düşünüyorum.'' diyerek 8.600- 9.000 arası seviyeler alım ya da pozisyon artırma için uygun olduğunu belirtti.

Öte yandan Coşar, borsa yatırımcılarını beklentilerden dolayı ya da borsa da oluşan kısa vadeli akımlardan dolayı çok yüksek çarpanlara ulaşmış hisselere karşı temkinli olunması konusunda uyarıyor.

Altın, borsa ve dolar! Hangi yatırım aracı kazandıracak? Uzmanlar tek tek açıkladı!

GÜMÜŞ ALTINA GÖRE GERİDE KALDI

Coşar gümüş yatırımcıslarını da unutmadı. Gümüşe yatırım yapanlar için de şu ifadeleri kullandı: ''Gümüş, altına göre geride kaldı; orta ve uzun vade de altına nazaran daha fazla potansiyel barındırdığını düşünüyorum. ABD borsaları FED beklentileri ve resesyon olmaması nedeni ile 2023 yılında iyi performans gösterdi.'' dedi.

GRAM ALTINDA 3 BİN TL GÜNDEMDE.. 

INVESTAZ araştırma ve strateji birimi müdürü Mehmet Bilal Bircan, gram altında 3 bin liranın gündemde olduğunu söylyerek '' Ons altında 2.500 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceği tahmin ediliyor. Ons altındaki yükselişin yanı sıra dolar/TL kurunda da yılın devamında yükselişlerin devam edeceği beklentisiyle, gram altın için yıl sonunda 3 bin TL seviyelerinin üzeri gündeme gelebilir.

Dolar/TL’de ise son dönemde yaşanan dalgalanma piyasaların yakın takibinde kalmaya devam ediyor.''dedi. 

Altın, borsa ve dolar! Hangi yatırım aracı kazandıracak? Uzmanlar tek tek açıkladı!

SEPET OLUŞTURULMALI!

Bircan yatırımcıları sepet oluşturmaları konusunda uyardı. Bircan: ''Seçim öncesinde tasarruflarını nasıl değerlendireceğini düşünen yatırımcıların bu etkenleri göz ardı etmemesi gerekir.

Diğer yandan her yatırımcının risk algısı ve getiri beklentisi farklı olmakla birlikte, birikimlerini, görece dengeli bir portföyde değerlendirmek isteyen yatırımcılar yüzde 40 borsa, yüzde 35 altın ve yüzde 25 döviz olacak şekilde bir sepet oluşturabilirler.''dedi

ABD'den gelen kritik veriler sonrası gram altın fırladı! Altın yatırımcıları acil baksın! 9 Mart 2024 altın fiyatları

22, 18 ve 14 ayar altın bilezik bugün kaç TL? Altın bilezik fiyatları resmen fırladı! 8 Mart Cuma canlı altın fiyatları!

Geri Dön