03 / 07 / 2024

Altın, dolar, konut , arsa ve mevduatta yıl sonuna kadar neler olacak? Uzmanı açıkladı

Altın, dolar, konut , arsa ve mevduatta yıl sonuna kadar neler olacak? Uzmanı açıkladı

Birbiri ardına açıklanan ekonomik verilere göre yatırımcı yönünü belirlemeye çalışırken gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, altın, dolar,  konut ve arsada bundan sonra olacakları açıkladı.



TÜİK ve Merkez Bankası tarafından açıklanan rakamlar yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor. TCMB katılımcı anket sonuçlarına göre, enflasyon ve dolar kurunda düşüş bekleniyor. Katılımcıların cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bir önceki anket döneminde 40,01 TL iken, bu anket döneminde 38,78 TL'ye geriledi.

Yatırımcı yönünü belirlemeye çalışırken Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, https://x.com/muratguItekin X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, altın, dolar, arsa, konut, otomotiv ve mevduat faizinde 2024 sonu beklentilerini açıkladı.

İŞTE O PAYLAŞIM

2024 Mayıs ayından yıl sonuna kadar ekonomik dinamiklerde neler olacak?

DOLAR
Dolar için bir önceki analiz tahminimde bahsettiğim 42-43 bandını yıl sonu görmeyeceğiz. 38-39 bandı merkez bankasının bir takım önlemleri sebebi ile daha kuvvetli görünüyor.

ALTIN
Altın cephesinde daha önceki yazılarımda belirttiğim 2.600 dolar/ons fiyatını bu yıl mutlaka göreceğiz. Hem ons hem dolar bazında gram altına bakarsak enflasyon kadar bile getirisi olmayacağı aşikar, benim için çöp yatırım.

KONUT
Konut sektöründe geçen yıl yazdığım av olmayın avcı olun başlıklı floodumda yazdıklarım geçerlidir, konut sektörü 2023 Kasım-2024 ocak sonu dip rakamları görmüştür. Bu saatten sonra ortalama konut fiyatlarının düşmesini kimse beklemesin.

ARSA
Arsa fiyatları tarih boyunca bölgeden bölgeye değişmekle birlikte sürekli tırmanmıştır. Türkiye benim gözümde fırsatlar ülkesi olduğu için tırmanış yine devam edecektir.  Yıl sonundan sonra bu ülkede toprak fiyatları bambaşka hale gelecektir yazın kenara.

OTOMOTİV
Otomotiv sektöründe yıl sonuna kadar ikinci ellerde maksimum %25 civarı bir çıkış bekliyorum. Özellikle elektrikli araçlara geçici rağbet azaldığına aldanmayın, yakın zamanda artacak akaryakıt fiyatları piyasayı yine elektrikliye itecektir.

MEVDUAT
Son olarak parasını faize yatıran bilinçsiz büyük bir kitle var bu ülkede.Herhangi bir iç dış savaşa girmezsek 2026 yılında güzel günler bizi bekliyor fakat 2026 yılında faizden parasını çekenler 2019 yılındaki gibi ah vah edecekler...

İslam Memiş'ten gram altın için 2 yeni tahmin daha geldi! İşte İslam Memiş'in telaffuz ettiği o rakamlar!

Konut satışlarındaki düşüş, büyük vergi kaybına neden oluyor. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım!

Yılın ilk çeyreğinde gayrimenkul yatırımları yüzde 9,8 geriledi! Ekonomiye de etkiliyor!

 


Geri Dön