Kent Haberleri

Altın duayeni İslam Memiş, altında yaz ayları için korkunç rakamlar verdi! Duyanın ağzı açık kaldı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “1.300 rakamı bugün Türkiye'de resmi olarak görüldü” diyerek altın yatırımcılarını uyardı ve elinde altın bulunduranlara seslenerek “Bozdurmak için acele etmeyin” diyerek yeni rekorların geleceğini söyledi. Yeni yıla 1

Gram altın fiyatı 13 Nisan tarihinde bir kere daha rekorunu tazeledi. Yeni yıla 1.100 TL üzerinde başlayan gram altın, 13 Nisan’da 1.261 liranın üzerine çıkarak rekor kırdı. Altın gram fiyatı yılbaşı kazancını yüzde 15’e çıkarmış oldu. Yurt içinde çeyrek altın 2.132 TL, cumhuriyet altını ise 8.491 TL ile yine rekor kırdı. ABD enflasyonuyla birlikte yükselişini hızlandıran ons altın ise 2.044 dolara yükselerek 2074 dolar rekoru sonrası zirveyi gördü.

 

ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELDİ?

Piyasalardaki bu rekoru Haber Global’e değerlendiren Finans Analisti İslam Memiş, ons altındaki yükselişe vurgu yaparak, "Yüzde 5.2 civarında beklenen Amerikan enflasyon verisi yüzde 5 olarak açıklandı ve beklentinin de altında gelerek iyimserliğin korunmasını sağladı. Daha sonra Fed'in faizleri artık yükseltmeyerek çekileceği beklentisini artırdı. Yine ons altını destekleyen etkiler arasında yer alıyor” dedi.

İşte detaylar...

“YAZ AYLARINDA 2.300 DOLAR”

“Yukarıda 2.050 direnç seviyemiz var. 2023’te yaz aylarında 2.300 dolar seviyesine kadar bu yükselişlerin süreceğini düşünüyorum” diyen uzman isim, “Merkez bankalarının kenara çekilmesi, yani faiz artırımlarını bitmesi, daha sonrasında jeopolitik risklerde artış olması ve yine bankacılık krizine ilişkin Avrupa'ya ya da farklı ülkelere sıçrama ihtimali bunlar yine altını güvenli liman olarak öne çıkarıyor” ifadelerini kullandı.

 

"GRAM ALTIN KUYUMCULARDA 1.300 TL’YE SATILIYOR"

Gram altına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ekonomist Memiş, "Bugün kuyumcuya giden bir kişi 1.300 liraya gram altın alıyor ve 1.300 rakamı bugün resmi olarak görüldü. Fakat kısa vadede bir kâr satışı onsta olacağını düşünüyorum. 1.960 dolar seviyesi onun karşısındaki gram altın ne kadara denk geliyorsa oralar bir alım fırsatıdır. Özellikle haziran ayından sonra Fed'in de faiz artırımlarını sona erdirmesi ile birlikte gram altında 1.400'lü rakamları konuşabiliriz. Bu, rekorların sona ermediği ve yükselişlerin süreceği anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

ELİNDE ALTINI OLANLAR DİKKAT

Uzman isim, “Altını olan vatandaşlar bozdurmak için acele etmeyin” uyarısında bulunarak yeni rekorlar ve yükselişlerin geleceğini belirtti. Memiş, "Yaz aylarında 1.400, 1.500'lü rakamları gördükten sonra yeni bir değerlendirmede bulunuruz” diyerek sözlerini noktaladı.

2023 TOKİ Mersin müstakil arsa sonuçları isim listesi! Tek tek açıklandı! Hemen bakın!

Milyonlarca emekliye müjde! İkramiye tarihleri peş peşe belli oldu! Bu tarihlerde hesabınıza 2 bin TL yatacak!

Temmuz zammıyla emekli maaşı ne kadar olacak? Bir bir hesaplandı! İlk rakamlar belli oldu!