Altın & Gümüş

Altın düştü diye sevinenlere kötü haber! Gram altının 1.060 lira olacağını açıkladı!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altının büyük bir düşüş yaşadığı bu günlerde çok kritik açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…Altının son zamanların en düşük seviyesine inmesinin ardından, elinde nakit ya da altın olan yatırımcılar, şu an için ne yapacağını bilemiyor

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş piyasalardaki son gelişmeleri tek tek yorumladı. Altının son zamanların en düşük seviyesine inmesinin ardından, elinde nakit ya da altın olan yatırımcılar, şu an için ne yapacağını bilemiyor. Memiş, dünya piyasalarında son zamanlarda yaşanan gelişmeleri konuştu ve ekim ayı öngörüsünü paylaştı. Memiş’e göre de dünya düzeninde sistematik şekilde değişimler olacağı için bu süreç çok serbest olmayacak.

GRAM ALTIN YÜKSELİŞE GEÇTİ

Son 2,5 senenin en düşük seviyesini gören altın fiyatları yükselmeye başladı. FED’in yapmış olduğu açıklamaların piyasalar üzerindeki sarsıntısı sürerken, gram altın 963 TL seviyesine kadar düşüş yaşadı.

Fakat bir anda yükselişe geçen altın tüm tahminleri alt üst etmiş oldu. 30 Eylül günü hız ile yükselen gram altın 1.000 lira seviyelerine yaklaştı ve 996 TL’den işlem görmeye devam etmekte.

ALTIN UZMANINDAN SON YORUM

Altın uzmanı olarak tanınmış olan İslam Memiş ise, yatırım aracı şeklinde altının son durumunu değerlendirme altına aldı. Altının ons fiyatında dip seviyelerin oluştuğunu dile getiren Memiş; Altından bir sonraki atakları 1020 lira, 1040 lira ve 1060 lira olarak göreceğiz. 1.000 TL’nin altındaki sarkmalar kalıcı değil" öngörüsünde bulundu.

EURO UCUZ KALIYOR

Yatırım tavsiyesinde bulunmadığını ifade eden Memiş, dolara yatırım yapmaktan uzak durduğunu açıkladı. Memiş; "Ben dolardan uzak durmayı tercih ettiğimden sebepli tüm diğer enstrümanları ucuz buluyorum. Doların karşısındaki olan diğer enstrümanlar daha avantajlı durumda. Euro doların altında kaldı. Euro dolara karşı ucuz kalmaya ise devam diyor. Bir kağıt paraya yatırım yapacak isem bunun adı dolar değil, euro ve sterlindir benim nazarımda. Dolardan uzak durmakta yarar var” açıklamalarını yaptı.

 

YENİ YÖN ÇİZİLEBİLİR

Elinde dolar olan vatandaşların ne yapacağına da değinen Memiş; yeni yönlerin çizilebileceğini dile getirdi. “Eline dolar geçen altının ons fiyatının düşük olduğunu düşünüp bunu yüzde 50 altın ve gümüş şeklinde yatırımlarına yön verebilir. 20 senenin zirvesinde olan doları düşünün ve 13 ayın düşüğünde olan onsu düşünün” şeklinde konuşan Memiş dolar yatırımında dikkatli davranılmasının altını çizdi.

“ALTIN DÜŞTÜ DİYENLERE…”

Altında düşüş zaman dilimini anlatan Memiş; “Gram altın - lira ekranlarda 980 lira. 998-1001 TL seviyesinde. Ekranlardaki rakamlara inanıp altın düştü diyenlere söylemek isterim. Gümüş rasyodan kaynaklı şekilde altına kıyas ile pozitif ayrıştı. Pozitif hareketlerine ise devam etti. Yukarı yönlü şekilde hareketlerini devam ettirecek. Gümüşün gram fiyatı serbest olan piyasalarda 12 TL seviyesinde. Kripto para piyasasında da yatay seyir, satıcılı seyir devam etmekte. Düşüşlerin kalıcı olmayacağını düşünüyorum” açıklamalarını kullandı.

EKİM AYINDA NE OLACAK?

Ekim ayı öngörüsünü ve piyasaların bundan nasıl etkileneceğini de açıklayan finans uzmanı İslam Memiş; Ekim ayı hazırlığına başlanması gerektiğine dikkat çekti. Memiş, "Ekim hazırlığına başlamamız lazım denmekteydi. Fed'in faiz kararı konuşulsa da Putin'in açıklaması çok çok önemliydi. Seferberlik ilan etti, bununla birlikte de savaş riskini devam ettirecek açıklamalar gerçekleştirdi. Nükleer dahil tüm silahlarımızı kullanırız demekte” şeklinde konuştu.

“Sokak gösterileri büyüyebilir” şeklinde konuşan Memiş, “Nereye bakarsanız problem mevcut. İyi bir gelişme var mı? Hayır. Sistematik şekilde dünya düzeni ve değişim süreci sancılı geçeceği için bu süreci çok serbest yapmayacaklar. Daha düşük faiz artırımı olması dolar endeksinde gerileme gündeme getirecektir” açıklamalarını kullandı.

Dolara sıcak bakmadığını ifade eden Memiş; zirvedekinden haricinde diptekini satın almayı tercih edeceğini açıkladı. Memiş; “Buna karar vermeniz gerek. Ben alırım altınımı, KKM'ye koyarım, aylık getirimi alırım, altınım, altın olarak duruyor. Hali ile kaybım olmayacak” ifadelerini kullandı.