Altın & Dolar

Altın eylül ayında tam bu kadar olacak! Fiyatı duyanlar kulaklarına inanamadı!

Rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları son günlerde yatırımcıların dikkatini çekiyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasalardaki son durumu yorumlayarak, yatırımcıları uyardı. Peki, eylül ayında altın ne kadar olacak? İşte detaylar... Memiş, açıklamasında şunları söyledi:ABD’deki enflasyon verisi piyasaların beklentisi kapsamında yüzde 3 oldu

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarının son durumunu değerlendirdi. Memiş, açıklamasında şunları söyledi:

ABD’deki enflasyon verisi piyasaların beklentisi kapsamında yüzde 3 oldu. Bu da uluslararası piyasalarda doların değer kaybı yaşamasında ve aynı zamanda, dolar karşısındaki yatırım araçlarının da artmasına sebep oldu.

 

Ons altın kanadında bu haftaki beklentimiz 1960 dolar bandındaydı. Bu beklentimiz hızlı bir artışla gerçekleşti. Fakat aşağıda yeniden 1920 dolar destek seviyesi bulunuyor. Buraya yeniden düşebilir.

Fakat kısa vadeli bu düşüşün ardından önümüzdeki aylarda ons altın kanadında 2150-2250 hatta 2300 dolar bandına kadar artışların süreceğini tahmin ediyorum. Bu nedenle, elinde altın bulunduran kişilerin minimum iki ay beklemesi gerektiğini ifade edebilirim."

 Peki, ağustos-eylül ayında altın ne kadar olacak? İşte detaylar...

ONS DESTEĞİ SÜRECEK

2023’ün ilk yarısında dolar kurundan destek alan gram altın, yatırımcısına yüzde 50 kazanç sağladı. Yalnızca dolar kurundan destek alarak bu getiriyi sağladı. 2023’ün ikinci yarısında da ons altından destek alacak bir gram altın bulunuyor.

Gram altın TL fiyatında ağustos son ve eylül gibi 1800 lira bandına kadar artışını sürdüreceğini tahmin ediyorum. Altın aynı zamanda çift ayaklı bir enstrüman olduğu için dolar TL kurundan ve ons altından destek alıyor. Benim düşüncem 2023’ün ikinci yarısında gram altın getiriyi ons altından sağlayacak ve artışlar devam edecek.

 

21 TEMMUZ GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın alış: 1.698,97

Gram altın satış: 1.699,19

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın alış: 2.782,00

Çeyrek altın satış: 2.823,00

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın alış: 5.565,00

Yarım altın satış: 5.646,00

TAM ALTIN NE KADAR?

Tam altın alış: 11.129,00

Tam altın satış: 11.240,00

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Cumhuriyet altını alış: 11.493,00

Cumhuriyet altını satış: 11.666,00

Emekli ve memura yeni zammın ilk ipuçları geldi!

Emeklilik sisteminde yeni düzenleme! Emekli olmak isteyenlere yeni rota belli oldu İşte yeni emekli olma yolları...

Benzin, motorin ve otogaz alacaklara müjde! Akaryakıta bu sefer dev indirim geliyor! Müjde resmen verildi!