Kent Haberleri

Altın fiyatları 1 saat 15 dakika sonra böyle olacak! Nefesler tutuldu! Herkes o kararı bekliyor

Altın fiyatları iki haftalık aradan sonra tekralarının yönünü etkileyecek kritik gelişmeler bekleniyor. Altın fiyatları yaklaşık 1 saat 15 dakika sonra böyle olacak. Nefesler tutuldu... Altın yatıırımcıları için kritik öneme sahip önemli karar bugün 1 saat 15 dakika sonra açıklanacak

Son dakika altın fiyatları milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Altın yatıırımcıları için kritik öneme sahip önemli karar bugün 1 saat 15 dakika sonra açıklanacak. Kararın altın fiyatlarını etkilmesi beklerken yatırımcılar altın fiyatlarının ne olacağını merak ediyor.

Haftanın ilk işlem gününe düşüşle başlayan altın fiyatlarındaki yön değişti.  ABD’den gelen verilerin beklentilerin altında kalmasının etkisiyle birlikte ekonominin resesyona girebileceğine yönelik ihtimaller yükseldi.  Bu durum piyasalarda ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artış hızını yavaşlatacağı beklentilerini  artırdı.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİŞE GEÇTİ

Fed’in kasım ayının ilk günlerinde yapılacak toplantıda politika faizini 75 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, bir sonraki toplantıda ise 50 baz puanlık bir faiz artırımına gitmesi bekleniyor.

Fed’in faiz artış hızını yavaşlatacağına yönelik öngörüler bu hafta dolar endeksinin düşmesine yol açtı. Dolar endeksinin 109 seviyesine kadar gerilemesi ile  altın fiyatları bu gelişmenin etkisiyle birlikte yükselişe geçti. 

GRAM ALTIN KRİTİK SEVİYEYİ AŞTI

Ons altın 1674 dolara kadar yükselirken gram altın için kritik seviye olan 1000 TL sırını aşılmış oldu.

1 SAAT 15 DAKİKA SONRA...

Altın yatırımcılarını gözü bugün açıklanacak olan Avrupa Merkez Bankası faiz kararında. 1 saat 15 dakika sonra açıklanması beklenen karar sonrasında  altın fiyatlarının yükselişe geçmesi bekleniyor.

Avrupa Merkez Bankası mevduat hesap oranını 75 baz puan artırarak yüzde 1.50 seviyesine çıkarması, politika faizinin de 75 baz puan artışla yüzde 2'ye ulaşması bekleniyor.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

27 Ekim 2022 son dakika gram altın fiyatı 996 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre yatay seyrederek 995 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 992 lira, en yüksek ise 1000 lira seviyelerden işlem gördü.

Altın için tarihi rekor açıklaması şimdi geldi! Uzman isim rakamı bir çırpıda söyledi

Altın fiyatlarının ne kadar olacağı belli oldu! 4 analist peşe peşe açıkladı
Altın fiyatları atak yaptı! Elinde 1 gram bile altını olan acil bakın! Bakmayan bin pişman! 27 Ekim 2022 altın fiyatları