Altın & Gümüş

Altın fiyatları bir anda fırladı! Tahmini tutan İslam Memiş yeni seviyeyi açıkladı

Piyasaların merakla beklediği ABD'nin Ekim ayı enflasyon rakamları paylaşıldı. Bu gelişmeden sonra altında ciddi bir tırmanış gelirken İslam Memiş yeni seviyeyi açıkladı. İşte tüm detaylar...ABD manşet enflasyonu, eylül ayında yıllık bazda beklentileri aşarak yüzde 8,2 olarak gerçekleşmişti

ABD'de ekim ayında enflasyon aylık yüzde 0,4, yıllık yüzde 7,7 oldu. ABD manşet enflasyonu, eylül ayında yıllık bazda beklentileri aşarak yüzde 8,2 olarak gerçekleşmişti. Çekirdek enflasyon, aylık bazda 40 yılın en yükseğine çıkarken; yıllık bazda yüzde 6,6 çıkmıştı.

İSLAM MEMİŞ YENİ SEVİYEYİ AÇIKLADI 
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gelen veriler sonrası değerlendirme yaptı. İslam Memiş yükselen gram altın fiyatı içinde yeni tahmin yaptı.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Enflasyon beklentinin altında açıklandı. Borsalar coştu. Çünkü Fed’in güvercin olacağına dair iyimser beklenti arttı. Fed, faiz artırımlarını yavaşlatırsa dolar endeksinin 107 seviyesine gerilemesi, altının 1.800 dolar üzerine gümüşün 24 dolar seviyesinin üzerine yükselmesi.” dedi.

İslam Memiş, 1000 TL’yi geçen gram altın fiyatı için yeni bir çıkışta bulundu.

Gram altın tahmini yapan İslam Memiş, “Gram altın güçlü direnç seviyesi olan 1.038 lira seviyesinde. Bu sefer kırar ise hedef 1.060 lira. Sonrası 1.090” değerlendirmesinde bulundu.

İslam Memiş, ABD enflasyon verisi sonrası gümüş gram fiyatı için ‘pozitif’ yorumunda bulundu. İslam Memiş gümüş ONS fiyatı için beklentisinin 24 dolar olduğunu belirtti. Memiş bu rakamı kırdığında önümüzün açık olduğu değerlendirdi.

İslam Memiş’in paylaşımı şöyle: 

“Gümüş daha pozitif. Beklentim 24 $. Kırdığında önümüz açık. Kasım güzel geldi.”

İslam Memiş ayrıca, “3 ay düşer, 3 günde telafi eder. Çok manipüle edilen her şeyin önü açık.” dedi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in borsa, dolar, altın, kripto paradaki beklentileri dikkat çekmişti. TV100'deki köşesinde perşembe günü için uyarıda bulunan Memiş yazdıklarının yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizmiş ve şunları söylemişti:

"Cuma gününü altının ons fiyatı 1.681 dolar, gümüşün ons fiyatı 20,85 dolar seviyesinden tamamladı. Altının ons fiyatı yüzde 3,20, gümüşün ons fiyatında yüzde 7,09’luk yükseliş yükselişin devamı açısından önemliydi.

Bitcoin yüzde 4,45’lik yükselirken pariteler de yüzde 2 primli kapandı. Dolar endeksi (dxy) 110,65 seviyesine geriledi.

Altı aydır manipüle edilen emtia, pariteler ve kripto paraların bu hafta yükselişini sürdüreceğini öngörüyorum.

PERŞEMBEYE DİKKAT DEMİŞTİ 
Çünkü Perşembe günü ABD enflasyon verisi açıklanacak. Geçen ay yüzde 8,2 açıklanan ABD enflasyon verisi beklentinin üzerinde gelmişti. Perşembe günü yüzde 8 olarak açıklanması bekleniyor. Yurt içi piyasalarda ise Perşembe günü işsizlik verisini takip edeceğiz.

Altın, gümüş, pariteler ve kripto paralarda dip sevilerin görüldüğünü düşünüyorum. Bundan sonra ki süreçlerde yeni bahaneler ile yükselişler göreceğiz."