Altın & Gümüş

Altın fiyatları bu hafta ne oldu? Gelecek hafta altına dikkat!

Altın piyasası bu hafta hareketli geçti. Rusya Ukrayna arasındaki gerilim yerini ateşkes görüşmelerine bırakırken, son dakika gelişmeleri altın fiyatları üzerinde etkili oldu. Peki altın fiyatları bu hafta ne oldu? Gelecek hafta ne olacak? Altının onsu haftanın ilk  işlem gününe 1944 dolar seviyesinde başladı

Altın piyasası 26 Mart Pazartesi sabahına yükselişle başladı. Altının onsu haftanın ilk  işlem gününe 1944 dolar seviyesinde başladı.Haftanın diğer günlerinde dalgalanmalar yaşan altın  günü düşüşle kapattı. Peki altın fiyatları bu hafta ne oldu? Gelecek hafta altın fiyatlarıne olacak? Altına dikkat!

Hafta içerisinde altın fiyatlarında büyük dalgalanmalar görülürken, yatırımcılar bunun altındaki, nedeni araştırıyor. Altın fiyatarı bir gün inerken bir gün aniden yükselişe geçiyor. Peki altın piyasası neden etkileniyor?

ALTIN PİYASASI HAREKETLENDİ

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak da müzakere sonuçlarının liderler seviyesinde bir görüşme yapılması için yeterli olduğunu ifade etti. Söz konusu açıklamalar piyasalarda rahatlamaya sebep olsa da haftanın devamında iki taraftan gelen karışık mesajlar risk iştahının düşmesine sebep oldu.

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "dost olmayan" ülkelerin Rus gazına rubleyle ödeme yapmalarına yönelik kararnameyi imzaladı. Rubleyle ödeme yapılmazsa Rus gazı sözleşmelerinin durdurulacağını vurgulayan Putin, kararnamenin bugün itibarıyla devreye gireceğini bildirdi.

Kararın ardından Almanya ve Fransa gibi ülkelerin rubleyle ödeme yapmayacaklarını bildirmesi enerji piyasalarında belirsizlik yaratırken, Avrupa'da nisan vadeli doğal gaz kontratları 127 euroya kadar yükseldi.

 

ALTIN FİYATLARI BU HAFTA NE OLDU?

Altının onsu haftanın ilk işlem gününe 1944 dolardan başlarken gram altın 932 liradan başladı.  29 Mart Salı gününe ise altının onsu 1921 dolar seviyesinde, gram altın ise 990 lira seviyesinde işlem görüyor. Çarşamba günü gram altın güne ,911 lira seviyesinde,  ons altın ise 1925 dolar seviyesinde işlem gördü. Perşembe günü ise altının onsu 1941 dolar seviyesinde gram altın ise 922 lira seviyesisnde işlem gmrdü. Dün haftanın son işlem gününde altın 1937 gram altın 919 lira seviyesinde işlem gördi. Peki gelecek hafta alın fiyatları ne olacak?

GELECEK HAFTA ALTINA DİKKAT!

Altın ve dolar fiyatlarındaki gelişmeler de önümüzdeki hafta yatırımcıların ilgi odağı olacak. Başta ABD olmak üzere küresel ekonomilerde küresel borsalar durgunluk korkusuyla karışırken, gözler önümüzdeki hafta Rusya-Ukrayna savaşından gelen haberlerle yoğun veri gündemine çevrildi.

Küresel piyasalar resesyon riskiyle karışırken, piyasalar yeni haftaya hareketli başlamaya hazırlanıyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) şahin duruşu bu hafta bazı ABD tahvillerinin getirilerinin tersine dönmesine neden olurken, bu durum ABD ekonomisinin resesyona girebileceği endişelerini de beraberinde getirdi.

Altın fiyatları düştü! Altının onsu 1924 dolar oldu...

Kanalizasyonda altın sinyali: Gram gram altın toplanıyor!

Rusya altın rezervlerine alıcı bulmakta zorlanıyor!