Ekonomi

Altın fiyatları çeyrek, yarım altın, gram ve Cumhuriyet altını kaç liradan satılıyor? 17 Temmuz güncel altın fiyatı

Altın fiyatları kaç liradan alınıp satılıyor, uzmanlar gram altın, çeyrek altın, ons altın ve Cumhuryet altın fiyatlarını nasıl değerlendiriyor. Kapalıçarşı'da altın fiyatları kaç liradan işlem görüyor sorusunu yatırımcılar merak ediyor. İşte 17 Temmuz güncel altın fiyatları... Altın uzmanları İslam Memiş ve diğer isimler altın alıp satacaklara ne tavsiyesinde bulundu

Altın fiyatlarında oluşan son rakmalar altın yatırımcısı tarafından merak ediliyor. Altın uzmanları İslam Memiş ve diğer isimler altın alıp satacaklara ne tavsiyesinde bulundu. Gram altın, ons altın, çeyrek altın, ons altın, yarım altın ve Cumhuriyet altın fiyatlarında oluşan son rakamları derledik. Altında yükseliş mi olacak yoksa düüş mü gerçekleşecek. 

altın yatırımcılarına dikkat çekici uyarılar Forbes dergisinden geldi. Forbes dergisi altın analiz uzmanı Jo Groves'a göre; altın satın almak, özellikle yüksek enflasyon ve borsa oynaklığının mevcut ekonomik ortamında, bir yatırım portföyüne istikrar ve çeşitlilik katabilir.

İşte fiziksel formunda altın satın almak hakkında bilmeniz gerekenler diyerek yatırımcıları uyaran Groves, altın gibi bir emtiaya yatırım yapmanın veya bir borsa fonuna yatırım yapmanın doğası gereği riskli olduğunu ve bunu yapmanın sermayenizi riske atacağını unutmayın. Paranızın bir kısmını hatta tamamını geri alamayabilirsiniz uyarısında bulundu.

 

ALTIN NASIL DEĞERLENİR?

Altın, saflığına ve ağırlığına göre değerlenir. Bu daha sonra değeri hesaplamak için altın spot fiyatı ile çarpılır. Londra Külçe Piyasası, alıcıları ve satıcıları eşleştirmek veya başka bir deyişle arz ve talebi dengelemek için günde iki kez altın fiyatını belirler.

ALTININ SAFLIĞI NASIL ÖLÇÜLÜR?

Üreticilerin karışıma başka metaller ve alaşımlar eklemesiyle parıldayan her şey mutlaka altın değildir. Karat, altının diğer metallere göre oranını ölçer. Ayar sayısı genellikle altının üzerine sıfırdan 24'e kadar damgalanır. Karat ne kadar yüksek olursa, bakır, gümüş veya paladyum gibi diğer metallerle karşılaştırıldığında altının oranı o kadar yüksek olur. Saf veya etkili bir şekilde  yüzde 100 altın 24 karattır.

Daha fazla karmaşıklık eklemek için, altın genellikle geleneksel ölçüler kullanılarak değil, 'Troy' ölçüsü kullanılarak tartılır. Bir Troy ons, 31 gramın biraz üzerinde veya yaklaşık 1,1 İngiliz emperyal ons ağırlığındadır. Kraliyet Darphanesi hala Troy ons cinsinden ölçülen altın paraları satıyor, ancak külçe külçeleri artık gram tarafından fiyatlandırılıyor.

17 Temmuz güncel Altın fiyatları ne kadar?

Ons altın 1707 dolar

Gram altın 989 lira

Çeyrek altın 1619

Yarım altın: 3 bin 240

Cumhuriyet altını ise 6 bin 455 liradan satılıyor.

Dolar bugün kaç lira oldu 17 Temmuz güncel dolar fiyatları! Dolar alacaklar hemen buna baksın

Ünlü gazeteci Hıncal Uluç hayatını kaybetti iddiası! Hıncal Uluç kimdir neden öldü kaç yaşındaydı?

Gündeme bomba gibi düşen iddia: Erdoğan sinyali verdi kesin artıracak

TMO'dan buğday ve arpada zamlı fiyat açıklaması! Çiftçiye yeni fiyatları duyurmuşlardı

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan merak edilen soruya şoke eden cevap: Kefil olamam

İş arayanlara devlette memur olmak için fırsat doğdu: 20 bin 649 personel alınacak işte başvuru şartları

Benzin ve mazot fiyatlarını düşürecek son dakika gelişmesi az önce açıklandı

Selçuk Geçer 'Dolar 30 lirayı geçer' diyerek tarih verdi içler acısı durumu ifşa etti

Aylık 8 bin 850 lira maaşla sınavsız iş ilanları duyuruldu! İŞKUR'a başvuranlara hemen iş başı yaptırılıyor

Ayçiçek yağı fiyatlarını tavan yaptıracak korkunç tehlike ortaya çıktı! Bakanlıktan düğmeye basıldı