Ekonomi

Altın fiyatları düşüyor ama panik yapıp altın satanlar dizlerini dövecek uyarısı

Altın fiyatları dolardaki artışa nazaran güne düşerek başlasa da gün sonunda yeniden yükselmeye başladı. Altın uzmanı İslam Memiş, fiyatlardaki düşüşe aldanmayın elinizdeki altına sahip çıkın çok büyük soygun var elindekini satan dizlerini döver uyarısı yaptı.  Önceki gün, ons altın fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 1,2 artışla 972,7 liradan tamamlamıştı

Altının gram fiyatı, dün güne düşüşle başlamasının ardından 965,3 lira seviyesinde işlem gördü. 

Önceki gün, ons altın fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 1,2 artışla 972,7 liradan tamamlamıştı.

Altının gram fiyatı, dün ise düşüşle başlamasının ardından 965,3 liradan işlem gördü. Çeyrek altın 1.583 lira, Cumhuriyet altını da 6.468 liradan satıldı. 

Altın gördüğü düşüşün ardından tepki alımlarıyla yeniden yükselişe geçti. Gram altın 997 liraya yükselerek 1000 lira sınırını zorlamaya başladı. Çeyrek altın 1632 lira, yarım altın 3 bin 265, Cumhuriyet altını ise 6 bin 505 lirayı gördü

Dün, 1.707,5 dolar ile Ağustos 2021'den bu yana en düşük seviyesini test etmesinin ardından gelen alışlarla günü yüzde 0,6 artışla 1.735,9'dan tamamlayan altının ons fiyatı, 1.719,2 dolardan işlem gördü.

Piyasa uzmanları, ABD'de dün açıklanan son 41 yılın en yüksek enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankası'nı (Fed) daha da şahinleştireceği ve ülkenin resesyona gireceği endişesiyle altın fiyatlarında oynaklığın arttığını belirtti.

 

"VARLIKLARINIZA SAHİP ÇIKIN"

YouTube kanalında ekonomi gündemini yorumlayan Memiş, "Verilerden sonra emtialardaki düşüşler kalıcı değil. Koca bir manipülasyon var, koca bir soygun var. Varlıklarınıza sahip çıkın. Bırakın satmayı artırmaya devam edin. Elindeki altını satan dizlerini döver. Şu anda küresel piyasalarda soygun piyasayı var. Altın ve gümüş baskılanıyor. Dünya ekonomileri iyi bir yere gitmiyor. Burada önemli olan varlıklarınızı korumak..." dedi.

"KUR TUZAĞINA KARŞI ÇOK UYANIK OLUN"

"Önemli olan miktarlarınızı artırmaktır" diyen ve uyarılarına devam eden Memiş, şu ifadeleri kullandı: Yıl içindeki veya ay içindeki dalgalanmalar değil, miktar üzerinden emtia artırmanın daha önemli bir karar olduğunu düşünüyorum. Ekranlarda gram altın 960 olarak gösteriyor, hayır şu an 992 lira. Gördüklerinize değil piyasalara inanın. Dolar şu an 17,58 civarında. Kur tuzağına karşı çok uyanık olun.

"DÜNYA HACKERLARIN SAVAŞINI KONUŞACAK"

Dijital hackerların türeyeceğini belirten ve bu konuda bilgiler veren Memiş, "Artık dijital hackerlerın savaşlarına hazırlıklı olun. Bundan sonraki süreçlerde bütün sosyal medya hesaplarında ve televizyonlarda dünya hackerların savaşını konuşacak...Fabrikalara, özel gizli bilgisi olan şirketlere, bankaların sistemlerine büyük bir operasyon yapılacak. Hackerların saldırısı ile korku ve paniği pompalayacaklar. Şu mesajı verecekler: Varlıklarınız güvende değil. Hackerler bankalardan rüşvet alarak bundan vazgeçebilir" dedi.

"ŞİFRELERİNİZİ YENİLEYİN"

"Özellikle vatandaşların şu konuda duyarlı olması gerekiyor" diyen Memiş, "Sosyal medya hesapları, bankacılık uygulamaları ve bütün uygulamalarda mutlaka şifre yenilemeye gidilmeli. Bu yeni şifreleme mümkün olduğunca karışık, zor ve güvenilir olmalı. Bu yüzden tüm sosyal medya hesaplarınızdaki şifrelerinizi yenilemenizi tavsiye ederim" ifadelerini kullandı.

Türk lirasındaki değer kaybı yüzünden sonunda bu da oldu! Apple'ın değeri 500 Türk şirketini geçti

Zam gelen emekli maaşlarının bankaya yatış günleri belli oldu! Tahsis numarası tek olanlar...

Fiat Egea tüm modellerinde Connect uygulamasını standart yaptı! Sadece 399 lira

Avrupa tüm doğal gazı satın alıp fakir ülkelerin önünü kesiyor iddiası: İTO Başkanı uyarmıştı

Memura ek zamlı maaşlarda sürpriz gelişme! En düşük memur maaşı 9 bini aşacaktı

LPG'ye gelen zamdan sonra mutfak tüpüne de zam geldi! Yeni tüpünü alıp kenara koyan kâra geçer

Brent petrol son 4 ayın en düşük seviyesine geldi! Brent petrol fiyatları ne kadar oldu?