Ekonomi

Altın fiyatları enflasyon karşısında çaresiz kaldı! Ünlü isimden bomba analizler! İşte detaylar!

Yıl sonuna doğru yaklaşırken altına dair ve petrol piyasasına FED faiz artırımı etki ediyor. İşte güncel altın fiyatlarına dair detaylar! Kısa vadede petrol piyasası ve traderların yıl sonuna ve pozisyon ayarlamaların fiyatlar üzerinden kritik etkileri olduğu belirtilmektedir

2022 yılında dolar üzerinde ki artış baz alındığı zaman altının daha dirençli ve daha yüksek seviyeleri gördüğü belirtilmektedir. Kısa vadede petrol piyasası ve traderların yıl sonuna ve pozisyon ayarlamaların fiyatlar üzerinden kritik etkileri olduğu belirtilmektedir.

 

Petrol fiyatları, altın fiyatları ve FED faiz artırımına dair detaylar haberimizde…

2023 ALTIN TAHMİNLERİ NELERDİR?

2022 yılı boyunca altın ve dolar dirençli yolu takip ettiği gözlemlenirken yatırımcıların merkez bankalarının enflasyonu kontrol altına almalarındaki başarısızlıklara karşı korunma arayışında talep olduğu dile getirildi. Altının 2023 senesinde 2 bin doların çok üzerinde yer alarak rekor kırması gerektiğine dair tahminler ortaya konuldu.

PETROL FİYATLARININ SON DURUMU

Yıl sonuna yaklaşıldığı zaman Rusya'dan tavan fiyat gelmesi yönünde iddialar gündemde bulunurken Rusya'nın üretimi kısmaya karar vermesi ile beraber piyasaların yeniden güçlenmesi, güç kazanması yönünde yorumlar yapılmaktadır. Bununla beraber mevcut seviyelerde düşüşün sınırlı olduğunu ortaya koyan Hansen, ABD yönetiminde stratejik rezerv adımlarının atıldığı dile getirildi.

ALTIN, DOLAR, PETROL FİYATLARINDA SON DURUM NE?

FED faiz kararı açıklandığı zaman yılın son günlerine doğru gidilmektedir. Dolar kuru sabah saatlerinde 18,64 TL'den işlem görürken ons altın ise 1820 dolar olarak kayıt altına alındı. Gram altın 1084 lira olması ise ayların rekorunu kırdı. Petrol fiyatlarında ise ham petrol 75 dolar brent petrol ise 80 dolar üzerinden işlem görmektedir.

ALTINDA YÜKSELİŞ YAŞANACAK MI?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Önümüzdeki birkaç ay biraz daha zorlu geçebilir o yüzden temkinli olmakta fayda var. Sekiz aydır baskılanan altın gibi gümüş gibi değerli metaller manüpile edildiği söylenebilir. Altın zincirlerini kırdı. Yükseliş aslında daha yeni bir başlangıç yaptı. Tabii ki zaman zaman kar satışlar elde edilecektir. Şimdi de altının ons fiyatı 1770 dolar ve 1700 direnç seviyesi geçildikten sonra yukarıda 1815 seviyesinde. Çok yakın bir zamanda 1800 dolarları artık telaffuz etmeye başlanır” dedi.

Araç almak isteyenler şok oluyor! ÖTV indirimi ile bu araçlardan birini alabilirsiniz! İşte güncel fiyatlar!

Doğalgaz faturasını düşürmenin 12 altın kuralı! İşte detaylar!

Asgari ücret zammı domino etkisi yaratacak! O ödemelerde zamdan nasibini alacak! İşte detaylar!