Ekonomi

Altın fiyatları haftayı düşüşle kapatıyor! Bu hafta altın piyasası ne olur?

Altın piyasasında bu hafta içi ani iniş ve yükselişler yaşandı. FED'in faiz kararı ve Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı harekatların hız kesmeden devam etmesi altın piyasasında dalgalanmalara neden oldu. Peki altın fiyatları hafta içi ne oldu, bu hafta ne olur? İşte cevabı...  Hafta içerisinde yaşanan gelişmeler ve FED'in faiz kararını açıklaması ile altın fiyatlarında dalgalanmalar yaşandı

Altın piyasası 14 Mart Pazartesi sabahına düşüşle başladı. Hafta içerisinde yaşanan gelişmeler ve FED'in faiz kararını açıklaması ile altın fiyatlarında dalgalanmalar yaşandı.

Piyasaların büyük merakla beklediği Amerika Merkez Bankası FED faiz kararını Çarşamba günü saat 21:00'da açıkladı. Kasım 2018’den bu yana ilk kez faiz arttırma kararı alan FED faiz oranını 25 baz puan artırdı. FED faiz kararının  hemen ardından piyasalarda hareketlenmeler başladı.

Altının onsu bir ay içerisinde 2053 dolar seviyelerini görürken, FED'in faiz kararı ve Rusya Ukrayna arasındaki savaşın hız kesmeden devam etmesiyle gelen olumsuz haberlerin gündemde yer alması, altın piyasasında ani iniş çıkışlar yaşanmasına neden oldu. Peki altın bu hafta içi hangi seviyeleri gördü? Gelecek hafta altın kaç lira olur? Altın almak isteyen vatandaşların ve yatırımcıların merak ettiği soruların cevabı haberimizde...

 

 

ALTIN FİYATLARI HAFTA İÇİ KAÇ LİRA OLDU? 

Altının onsu haftanın ilk işlem günü olan 14 Mart Pazartesi sabahına 1974 dolardan başlarken gram altın 946 liradan satışa sunuldu. Salı günü ons altın 1930 dolardan işlem görürken gram altın 926 lira oldu. FED'in faiz kararı öncesinde altın fiyatları salı günü sert düştü. Çarşamba günü FED'in faiz kararından önce altının onsu güne 1916 dolardan başlarken gram altın 913 liradan satışa sunuldu. Perşembe günü  FED'in faiz kararının etkileri piyasaya yansırken Ons altın yüzde 0,99 artışla 1937 dolara yükseldi  gram altın, 917 liradan işlem gördü. Haftanın son işlem günü ons altın  1935 dolardan güne başlarken gram altın 919 liradan işlem gördü.

Peki  bu hafta altın fiyatları ne olur? Altın fiyatları bu hafta yükselecek mi?

ALTIN PİYASASI BU HAFTA NE OLUR?

Rusya Ukrayna arasındaki gerilimlerin devam etmesi altın fiyatlarını daha da yükselmesini sağlayacak. Altın, gelecek haftada da gerilimlerin devam etmesi durumunda güç toplamaya devam edecek. Savaşın şiddetlenmesi ile altın fiyatları rekor seviyeleri görecek. İlerleyen günlerde Putin tarafından savaş ile ilgili olumlu bir haber gelmesi  durumunda piyasalarda dalgalanma yaşanacak ve altın fiyatları güç kaybederek düşüşe geçecek.

Şerife Şişoğlu/Emlakkulisi.com

Altın sahalara geri döndü! Altın fiyatları yükseliyor...

Dolar önde geliyor! Kritik seviyeye yaklaştı!

Altın güç topluyor! Altın fiyatları yükselecek mi?

Altında rüzgar tersine döndü! Son dakika altın fiyatları!

Piyasalar alev aldı! Antalya zirvesi sonrası dolar, petrol, altın yükselişe geçti!

Altın gümüş düştü, platin arttı! Platinin gramı bugün kaç lira?