Kent Haberleri

Altın  fiyatları haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor

Son dakika altın fiyatları milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Altın fiyatları güne yatay başlarken gün içinde yükselişe geçti. Altın fiyatları bu haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor. 

Altın bu hafta gelen karmaşık ABD verileri ve yatırımcıların Fed'in Kasım toplantısına odaklanması ile sıkılaşma patikasına dair ipuçları elde edebileceği beklentisiyle art arda ikinci haftayı yükselişle kapatmaya hazırlanıyor.

Altın fiyatları, gelen karmaşık ekonomik veriler eşliğinde yatırımcıların Fed'in önümüzdeki dönemde faiz artış patikasına dair ipuçları araması ile haftalık bazda ikinci haftasını da yükselişle kapatmaya hazırlanıyor.
 

ONS ALTIN NE KADAR OLDU?

Ons altın hafta boyunca 1650-1660 dolar bandında görece sakin bir seyir izledi. Değerli metal Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra Mart ayında rekor seviyeye yaklaştıktan sonra Fed'in agresif sıkılaşma politikasıyla beraber 2022 zirvesinden yüzde 20 değer kaybı yaşamıştı. Ons altın şu dakikalarda 1648 dolardasn işlem görüyor.

ABD VERİLERİ ALTIN FİYATLARINI ETKİLEDİ

Haftanın başlarında, hizmet ve imalat sektörlerinde daralmanın yanı sıra yeni konut satışlarında düşüş gösteren ABD verileri, Fed'in sıkılaştırmasının ekonomiye üzerinde baskı yaratmaya başladığının sinyalleri verildi.

Bu durum ani bir resesyon yaşanmasına dair endişeleri kısa süreliğine giderse de enflasyon ve yüksek faizlerin önümüzdeki aylarda büyümeyi zayıflatması bekleniyor. Bu gelişmeler altın fiyatlarının yükselişe geçmesini sağlarken dolar kurunun değer kaybetmesine neden oldu.

FED FAİZ KARARI NE OLACAK?

Fed'in agresif faiz artış politikasının ne zaman gevşeyebileceği merak ediliyor. Önümüzdeki hafta yapılacak toplantıda 75 baz puanlık bir artış beklenirken yatırımcılar Kasım toplantısı sonrası Fed'in sıkılaşma patikasını yavaşlatacağını söyledi.

Ila Commodities Strateji Direktörü Harish Galipelli, "Altın Fed'in faiz artışlarını hali hazırda fiyatlamış olsa da bir sonraki sıkılaşma kararı açıklandığın olumsuz tepki verebilir ama kısa süre sonra toparlanacaktır" ifadelerini kullandı.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Son dakika altın fiyatları milyonlarca vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Ons altın şu dakikalarda 1648 dolar, gram altın alış fiyatı 987 lira, satış  fiyatı ise 998 lira, çeyrek altın alış fiyatı 1618 lira, satıi fiyatı ise 1632 lira, yarım altın 3226 lira, satış fiyatı ise 3264 lira, tam altın alış fiyatı 6451 lira, satış fiyatı ise 6505 lira seviyesinden işlem görüyor. 

Selçuk Geçer altın ve doların roket gibi fırlayacağı tarihi açıkladı! Görenlerin eli ayağına dolaştı

İslam Memiş'ten son dakika açıklaması! O tarihte dolar düşecek, altın fırlayacak

Altın Kasım ayına bu rakamla hoş geldin diyecek! Rakamı duyan mıh gibi çakılıp kalıyor! Siz de hemen bir göz atın!