Altın & Dolar

Altın fiyatları için şok rakamlar geldi: Finans kuruluşu bomba rakamı verdi! Altını olan herkes hemen baksın!

Altın fiyatlarının yönü merakla araştırılıyor. Peki uzmanlar altında neler bekliyor? Ons altın yükselecek mi? İşte ayrıntılar... Uzmanlara göre teknik tablo önemli ölçüde iyileşirken, altında yer çekiminden kaçmayı balardı ve 1

ABD dolarındaki zayıflığın ve Fed'in gelecek hafta gerçekleştireceği artırım sonrasında, faiz artırımlarını durduracağı beklentilerinin etkisiyle ons altın iki ayın en yüksek seviyesine ulaştı. 

Uzmanlara göre teknik tablo önemli ölçüde iyileşirken, altında yer çekiminden kaçmayı balardı ve 1.950 dolar/ons destek seviyesinden uzaklaştı. 

Analistler, Fed'in bu ay faiz artırdıktan sonra geri adım atacağını işaret eden verilerin altını çizerek, fiyatların 2.000 dolara ve uzun vadede çok daha üzerine hareket etmesini öngörüyor. 

Altın fiyatları için şok rakamlar geldi: Finans kuruluşu bomba rakamı verdi! Altını olan herkes hemen baksın!

Ekonomimcom'dan Evrim Küçük'ün haberine göre; ABD dolarındaki zayıflık ve son zamanlarda değerli metal ile emtia fiyatlarının korunmasına yardımcı olan düşük Hazine getirilerinin desteğinin ardından altın fiyatlarında sıçrama oldu. 

Ons altın dün sabah 1.987 dolara kadar çıkarak, 17 Mayıs tarihinden bu güne en yüksek seviyesini görmüş oldu. 

2 bin dolara doğru gidebilir

Analistler altında yukarı hareketin 1993-1997 dolar aralığına kadar sürmesini öngörüyor. Buranın üzerinde ise 2002 dolar direnci yer alırken, 1971 dolar da destek seviyesinde bulunuyor. 

Genel olarak ise yükseliş trendi devam ediyor. Kitco analisti Jim Wyckoff, konuya ilişkin açıklamasında "Altın piyasası için teknik tablo önemli ölçüde iyileşti. Önemli bir destek 1.950 dolar/ons seviyesinden uzaklaşıldı" diye konuştu. Wyckoff, verilen Fed'in bu ay faiz artırdıktan sonra geri adım atacağını göstermesi sebebiyle, altının 2 bin dolara doğru gidebileceğine dikkat çekti.

Altın fiyatları için şok rakamlar geldi: Finans kuruluşu bomba rakamı verdi! Altını olan herkes hemen baksın!

Altında işler iyi giderse 2 bin 500 dolar gelir 

WisdomTree emtia ve makroekonomik araştırma başkanı Nitesh Shah'a göre altının gelecek sene bu zamanlar ons başına 2.225 dolarlık yeni bir rekor seviyeye ulaşması mümkün. Bununla beraber, işler yolunda giderse, değerli metalin ons başına 2 bin 500 doları bulabileceğini belirtti. 

ALTINDA TRENE ATLAMA ZAMANI GELDİ Mİ?

Dünyanın en büyük finans kuruluşlarından Citi, son dönemlerde korku ve panik havasının hakim olduğu piyasalarda yatırımcıların güvenli bir liman olarak sığındıkları “altın” ile ilgili tahminlerini yükseltti. 

Banka, 2024 yılı için ortalama fiyat beklentisini 2000 dolar seviyesinden 2 bin 40 dolar seviyesine çıkardı. 

Citi, 2024 yılının ikinci çeyreğinde 2.100 dolarla rekor seviyeye çıkmadan önce, üçüncü çeyrek altın fiyatlarının ons başına 1.950 dolar ortalamasından biraz daha düşük olacağına dikkat çekerek, bunun yatırımcılar için "iyi bir giriş noktası" olabileceğinin altını çizdi.

1 GRAM ALTIN BUGÜN NE KADAR? 21 TEMMUZ 2023 GRAM ALTIN, ÇEYREK ALTIN FİYATLARI...

GRAM ALTIN BUGÜN KAÇ TL 21 TEMMUZ 2023?

Alış fiyatı: 1.716,91 lira     
Satış fiyatı: 1.744,29 lira

ÇEYREK ALTIN BUGÜN NE KADAR 21 TEMMUZ 2023?

Yeni çeyrek alış fiyatı: 2.795 lira
Yeni çeyrek satış fiyatı: 2.848 lira
Eski çeyrek alış fiyatı: 2.786 lira
Eski çeyrek satış fiyatı: 2.831 lira

Küresel piyasalar yön arayışını sürdürüyor! Altın, dolar ve borsada son durum ne? 

Dolar ve Euro'da son durum ne? 1 dolar ve 1 Euro bugün kaç TL oldu? Rakamlar göreni buz kestirdi! 

7.550, 8 bin, 9 bin, 9.500, 10 bin TL alan emeklilerin yeni ve zamlı maaşında son dakika! İşte kalem kalem yeni maaşlar!

Emekliler dikkat! Kimler zam alamadı? Kök aylık hesabında son dakika!