Altın & Dolar

Altın fiyatları için sürpriz dönemi! İslam Memiş olacakları sıraladı

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi... Altın fiyatları yeni döneme giriyor. Altın piyasası uzmanı İslam Memiş yeni tarih verip olacakları sıraladı. İşte tüm detaylar...

Son dakika altın fiyatları... Gram altın çeyrek altın yarım altın tam altın ons altın fiyatları rekor için geliyor. Yeni tarih verildi. Altın piyasası uzmanı İslam Memiş yeni uyarıları açıkladı. İşte tüm ayrıntılar...

Ons altın, Çin ve ABD'den hafta boyu gelecek veriler ile ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın yarın yapacağı konuşma öncesi, hareketli bir seyir izlerken, yurt içinde gram altın fiyatı rekor kırmayı sürdürüyor.

Cuma günü Çin'den gelecek satın alma yöneticileri endeksi (PMI) ve ABD'den gelecek çekirdek PCE verilerinin ons altında yön konusunda daha belirleyici olabileceği ifade ediliyor.

Uzmanlar altın için bu yıl tahminlerini düşürürken 2024 yılında yeniden değer kazanacağını ifade etti. Altın uzmanı İslam Memiş ise önemli uyarılar geldi.

Finans Analisti İslam Memiş ise kısa süre önce altın için yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Şu anda 1500'ün üzerinde gram altını ne tercih ederim ne tavsiye ederim.

İslam Memiş, TV100'deki yazısında şu ifadelere yer verdi:

ABD’nin büyük bankaları “küresel piyasa şokuna” karşı test edilmişti. Credit Suisse’in batması ve UBS tarafından satın alınması, sürecin takip edilmesi gereksinimi sunuyor.

Fed’in bu sonuçları piyasalar kapandıktan sonra açıklanıyor. 2023’te 23 banka test edilirken, 2019’da 100 milyar dolar ile 250 milyar dolar arasında varlığa sahip bankaların iki yılda bir test edilmesine izin verme kararı alınmıştı.

2023 testleri, Silicon Valley Bank ve diğer iki kredi kuruluşunun başarısız olduğu bilinmekte.Yüksek ve değişken faiz oranları, mortgage kredilerinin ödenmesinde soruna neden oluyor.İkinci bankacılık krizi yaşanması halinde hükümetin müdahale etmeyeceğini göreceğiz.

Çünkü ABD’de küçük sermayeli zayıf şirketlerin ayıklanmasını istiyor. Küresel finansal piyasaların durumu zaten iyi değil. En küçük haber karşısında yatırımcı ürküyor, piyasaya satış geliyor.

Bu yılın kaçınılmazı olan iki sorun mortgage ve bankacılık krizi. Şimdilik idare etseler de bir yerden mutlak patlak verebilir. Küresel borsalarda yılın ikinci yarısında sert satışlar yaşanabilir. Ondan sebep bankacılık sektöründe hissesi olanlar dikkat etmeli.

Gram altın, rekor seviyelere ulaşıyor. Uzmanlar, satın almayı düşünenlerin bu seviyeleri dikkate alması gerektiğini öne sürüyor. Dolarda düşüş beklenirken euro/dolar paritesinde fırsat sunabilecek bir düşüş yaşandığı belirtiliyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altının dolar/TL kuru ile ilişkili olduğuna ve şu anda alım için uygun seviyelerde olmadığına dikkat çekiyor.

Memiş, dolardaki düşüşün ardından gram altının da alım fırsatı sunabileceğini de ifade ediyor ve piyasada her zaman fırsat olduğunun altını çiziyor. Gram altının ikinci bir zirveye doğru hareket ederek 1.650 lira seviyesine ulaşması bekleniyor.

Özetle altın fiyatları dalgalı seyrini sürdürürken gram altın rekor seviyelere yükselmeye devam ediyor.

Uzmanlar, dolar ve altın sahiplerini piyasayı yakından takip etmeleri ve alım satım kararlarını dikkatli vermeleri konusunda uyarıyor.

Uzmanlar, altının fiyatının ons bazında 2.150 dolar seviyesini geçeceği konusunda hemfikir ve altının her zaman karlı olacağına inanıyor.