05 / 05 / 2024

Altın fiyatları için sürpriz tahmin! İslam Memiş rakam ve tarih verdi

Altın fiyatları için sürpriz tahmin! İslam Memiş rakam ve tarih verdi

Rekor üstüne rekor kıran gram altın iki haftadan sonra düşüş yaşadı. Yatırımcıların merak ettiği soruya Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yanıtladı. Makasa dikkat çeken Memiş, 'alışın' diyerek yeni fırsatı paylaştı. İşte tüm detaylar...



Küresel piyasaların Çin'deki deflasyon endişelerinin ardından odaklandığı ABD Temmuz ayı enflasyon verilerinin açıklandığı haftada gram altın Ons altında yaşanan düşüşle 1960 TL'ye kadar düştü.

Dolar kurunun yeniden 27 TL'nin üstünden çıksa da gram altın, bu hafta yatırımcısına yüzde 1,20 kaybettirmiş oldu. Gram altında yaşanan düşüş sonrasında yatırımcılar "Altın almalı mı satmalı mı?" sorusuna yanıt aramakta. Merak edilen soruya Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yanıtladı. İşte tüm detaylar... 

FED SİNYALİ GELİRSE ALTIN POZİTİF SEYREDER
Sabah'ta yer alan habere göre Fed'den yeni bir faiz artışı beklemediğini söyleyen İslam Memiş, yükselen Ons altının kritik enflasyon verisinin ardından yeniden düşüşe geçtiğini belirtti. Ons altında 1890 dolar seviyesi gündeme gelebileceğini belirten uzman isim,  yatırımcısının 1.890-1.960 bant aralığını takip etmesi gerektiğini vurguladı. Yıl sonuna kadar 2.000 doları test etmesini beklediğini belirten İslam Memiş, "Çünkü Fed'ten artık faizi artırmayacağız sinyali gelirse bu altını pozitif yönde destekler. Kısa vadede bir baskı altında kalıyor ama yıl sonuna kadar süreç içerisinde 2.000 dolar seviyesi üzerinde yılı tamamlarız diye tahmin ediyorum." dedi.

GRAM ALTIN GERÇEKTE BAŞKA
Serbest piyasalarla ekran fiyatı arasında makas aralığının açıldığına işaret eden Memiş, "1.675 TL seviyesinde görünen gram altın, gerçek değer fiyatı serbest piyasalarda 1.716 TL seviyelerinde seyrediyor. Yatırımcısının yıl sonuna kadar bu farka alışması gerekiyor. Ekran fiyatı ile serbest piyasalarda 50 TL'lik bir fark oluşum olabilir. Kotadan dolayı talep artışı da destekler. Dolayısıyla gram altın her zaman serbest piyasalarda 50 TL yüksek olur." ifadelerini kullandı.

ALIM FIRSATI ANCAK BİRAZ ZOR
Altın yatırımcısının merak ettiği soruya yanıt veren İslam Memiş, şu ifadeleri kullandı:

"Kısa vadede 1.700 TL seviyesinin altındaki rakamları alım fırsatı değerlendiriyorum. Ancak serbest piyasalarda 1.700 TL seviyesi altında gram altın şu anki koşullarda biraz zor görülür. Yıl sonuna kadar 1.770-1.820 TL devamında 1.880 TL direnç seviyelerimiz var. Elinde altın bulunduranlar satmak için aceleci davranmaması gerekir. Kotadan dolayı makas aralıkları gündeme gelebilir. Düşük bir fiyat mümkün olmayabilir."


Geri Dön