Ekonomi

Altın fiyatları krizle artacak! Alman Deutsche Bank fiyat beklentisini açıkladı

Altın fiyatları FED'in faiz artırım kararlarının gölgesinde artmaya devam ediyor. Bankadan gelen açıklamalar faiz artırımına devam edileceğini gösterse de altının küresel krizin etkisiyle fiyatının artmasına kesin gözüyle bakılıyor. Alman Deutsche Bank altında son fiyat beklentisini açıkladı839,60 dolardan işlem görüyor

Altının onsu, uluslararası piyasalarda 1.839,60 dolardan işlem görüyor. 

Borsa İstanbul Altın Piyasası'nda standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre 0,20 kazanımla 1 milyon 27 bin 600 liradan tamamladı.

Merkez Bankası 23 Haziran Perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Piyasada Merkez Bankası'nın faizleri artırmayıp sabit bırakacağı yüzde 14 seviyesini koruyacağı beklentisi hakim.

ABD Merkez Bankasının faiz kararından sonra altının onsu 1815 doları destek 1875 doları ise direnç noktası olarak belirledi.

Türkiye'de altının onsu günü 1833 dolardan kapattı. Gram altın 1032 lira, çeyrek altın 1687 lira yarım altın 3316 tam altın ise 6 bin 725 liradan işlem görüyor.

 

 

DEUTSCHE BANK: ALTIN 2 BİN 100 DOLARI BULACAK

Ekonomistler altında 1850 dolar seviyesinin aşılması halinde 1900-1910 dolar seviyesinin test edileceğini öngörüyor. Önümüzdeki süreçte dolardaki değer artışlarının altın fiyatlarını da yukarı çekmesi bekleniyor. Uzmanlar gram altının 1000 lira latına düşmesimi ise çok da olası görmüyor.

Öte yandan Alman Deutsche Bank altındaki fiyat beklentisini açıkladı. Bankanın altın uzmanları faizlerdeki artışların altının parayı riskten koruma özelliği dikkate alındığında yükselmesinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Bankadan yapılan açıklamaya göre altın fiyatları kademeli olarak artmaay devam edecek ve Haziran 2023'te 2 bin 100 doları bulacak.

 

Dolar sessiz ve derinden yükselmeye başladı! Selçuk Geçer 'Bu tarihe kalırsanız yanarsınız' uyarısı yaptı

Asgari ücret ve emekli maaşlarına Temmuz'da ara zamla ilgili sürpriz açıklama! Miktarı hesaplayıp artışı duyurdu

Fitch'ten korkutan ekonomi raporu: 300 sektörün varlıkları tehlikede

Cem Küçük mazot fiyatlarında gelecek rahatsız edici seviyeyi açıkladı: 'Siz bu yazıyı okurken' diye başlayıp uyardı

Altın fiyatlarını düşürecek ikinci dalga geliyor! Piyasa uzmanları o tarihi duyurdu

TOKİ'den 1562 lira taksitle ev sahibi olma fırsatı! Sözleşme tarihleri de açıklandı

İstanbul'da ekmeğe büyük zam geldi Halk Ekmeğin kaç liradan satılacağı belli oldu

Zam haberlerinden sonra TMO harekete geçti! Yeni fiyat belli oldu