Altın & Gümüş

Altın fiyatları son 2 haftanın dibini gördü! Altında yön değişebilir! 1 gram bile altını olanlar hemen bakın!

Altın fiyatları son 2 haftanın dibini gördü. Yatırımcılar, altın fiyatlarının yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor. Peki altın fiyatları yükselecek mi? Gram altın artacak mı? Altın fiyatları ne zaman yükselir? İşte altın fiyatlarıyla ilgili merak edilen tüm ayrıntılar... Gram altın 5 haftadır yatırımcısını kayıpla karşılaştırırken, ons altında da aynı durum yaşanıyor

Altın son haftalarda sergilediği performansla yatırımcılarına kazandırmamaya başladı. Gram altın 5 haftadır yatırımcısını kayıpla karşılaştırırken, ons altında da aynı durum yaşanıyor. Yatırımcılar, altın fiyatlarının yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor.

 

ONS ALTINDA 11 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİ 

Haftaya 1742 dolar seviyesinden başlayan ons altın çarşamba ve perşembe günleri sert fiyat hareketleri yaşadı ve çarşamba günü öğleden sonra önce 1707 dolara düştü. Sonrasında yükselişe geçen ons altın 1.745 dolara ulaştı. Cuma günü de negatif bir seyir gerçekleştiren ons altın, haftayı 1708 dolardan kapatarak, bir haftada yüzde 1.97 değer kaybı yaşadı. 

Diğer taraftan gram altın fiyatları da 5 haftadır yatırımcılarına kaybettiriyor. 

Peki altın fiyatları yükselecek mi? Gram altın artacak mı? Altın fiyatları ne zaman yükselir? İşte altın fiyatlarıyla ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Haftaya 967 TL'den başlayan gram altın çarşamba günü ons altındaki düşüşün etkisiyle beraber, 955 TL'ye kadar düştü. Daha sonra 979 TL'ye yükselen gram altın haftalık bazda en yüksek seviyesini kaydetti. 

Perşembe günü ons altındaki düşüşün etkisiyle beraber sert gerileme yaşayan grama ltın 954 TL seviyesine kadar düştü. Cuma günü ise ons altındaki gerileme ve dolar kurundaki düşüşün etkisiyle, gram altın fiyatları 945 TL'ye kadar geriledi. Son 2 haftanın dibini gören gram altın geçtiğimiz haftayı 955 TL'den tamamladı. 

Milliyet'te yer alan habere göre; gram altının haftalık hareketi değerlendirildiğinde, yatırımcısına yüzde 1.30 oranında kaybettirdiği belirlendi. 

 

ALTIN FİYATLARI NEDEN GERİLİYOR? ALTIN YÜKSELECEK Mİ? 

Son haftalarda bir türlü artışa geçemeyen altında yatırımcılar fiyatların neden düştüğünü merak ediyor. Özellikle Mart'tan bugüne ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artışına geçmesiyle beraber dolara olan talep artarken, altın aşağı yönlü baskılandı. 

Aynı zamanda ABD’de tüketici fiyatları haziran ayında yıllık bazda yüzde 9.1 oranında arttı ve rekora imza attı. Perşembe günü ABD’de açıklanan üretici fiyatlarının da beklentilerin üzerinde gerçekleşerek, senelik bazda yüzde 11.3 oranında yükselmesiyle beraber altında düşüş hızlandı. 

 

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ? 

Bu hafta 109 seviyesinin üzerine çıkarak 20 senenin rekoruna imza atan dolar, altın fiyatlarındaki düşüşün en büyük etkeni oldu. 

Altına olan talep düşerken, diğer para birimlerine karşı daha güvenli olarak görülen dolara olan ilgi arttı. 

 

Fed'in bu ay sonunda beklentilerden düşük faiz artırımı yapması durumunda, altın fiyatlarında yönün değişebileceğine dikkat çekildi. 

Dolarda son dakika! Kıyıda köşede 1 doları olanlar hemen bu rakamlara bakın! Son dakika dolar kuru 17 Temmuz 2022

Altında şok fiyatlar! Her şey değişti, gören inanamıyor! 1 gram altını bile olan hemen baksın! 17 Temmuz 2022 altın...

İslam Memiş üstüne basa basa uyardı: Bunu yapan fena yanılır

1 Euro'su bile olanlar dikkat! Euro/TL yükseliyor, gören inanamıyor! İşte 17 Temmuz 2022 güncel euro kuru...