28 / 04 / 2024

Altın fiyatları son 7 ayın zirvesinde!

Altın fiyatları son 7 ayın zirvesinde!

Altın fiyatları, doların zayıflaması, ABD Merkez Bankası'nın gelecek yılın ilk yarısında faiz indirimine gidebileceğine dönük beklentilerin güçlenmesiyle son 7 ayın zirvesine yükseldi.



Altın fiyatları, ABD'de enflasyonun yavaşladığını gösteren veriler Fed'in faiz atırımlarını tamamlandığına yönelik öngörüleri destekleyen, dolar kurunun zayıflamasına ve tahvil faizlerinde düşüşe yol açtı. 3 ayın en düşüşk seviyesine yakın seyreden dolar endeksi karşısında altın fiyatları son 7 ayın en yüksek seviyesini test etti.

Altın fiyatları son 7 ayın zirvesinde!
ONS ALTIN 2050 DOLARII TEST ETTİ!

Altının ons fiyatı peş peşe 5 işlem gününde yükselerek 2 bin 50 doları test etti. Altının ons fiyatı, şu sıralarda 2 bin 45 dolarda işlem görürken, rekor seviye 8 Mart 2022'de görülen 2 bin 70,40 dolar seviyesi oldu.

ALTININ YÖNÜNDE FED'İN POLTİKALARI ROL OYUNUYOR!

ING Emtia Stratejisti Ewa Manthey, "Zayıf dolar ve düşük tahvil faizleri altını yukarı taşımaya devam ediyor." dedi.

Piyasalarda bu hafta üçüncü çeyrek büyüme oranı ve Fed'in enflasyon göstergelerinden Kişisel Tüketim Harcamaları Fiyat Endeksi dahil ABD'nin ekonomik verilerinin yakından takip edileceğine işaret eden Manthey, "Fed'in politikasının gelecek aylarda altın fiyatlarına ilişkin görünüm açısından kilit rol oynamaya devam edeceğini düşünüyoruz." değerlendirmelerinde bulundu.

Manthey, ABD dolarının gücünün ve Fed'in sıkılaşmasının bu yılın büyük bir bölümünde altın piyasası üzerinde baskı yarattığını söyleyerek, yükselen faizlerin, "herhangi bir faiz sunmayan" altın için genel olarak olumsuz olduğunu aktardı.

Altın fiyatları son 7 ayın zirvesinde!

ALTINDA 2024 BEKLENTİSİ!

Manthey, Altın fiyatlarının, Fed'in para politikasının gevşemesinin ardından doların zayıflamasıyla 2024'te destekleneceğine inandıklarını açıkladı.

Orta Doğu'daki gerilimin tırmanma riskinin de değerli metallere destek verdiğine dikkat çeken  Mantheş, "Altın fiyatlarının gelecek yıl tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmasını ve 4. çeyrekte ons fiyatının ortalama 2.100 dolara ulaşmasını bekliyoruz." dedi.

Altın fiyatlarında son dakika! Bugün altın fiyatları ne kadar? 29 Kasım 2023 canlı altın fiyatları

Altın tırmanışa devam ediyor! Altının kilogramı 1 milyon 907 bin liraya kadar çıktı

Geri Dön