Altın & Gümüş

Altın fiyatları uçtu, İslam Memiş sakın bunu yapmayın diyerek uyardı!

Altın fiyatlarında yükselişe geçti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yatırımcılara uyarıda bulundu. Yıl sonu tahminlerini güncelleyen İslam Memiş 'Sakın bunu yapmayın' diyerek beklediği seviyeleri duyurdu.Geçtiğimiz hafta düşüşe geçen gram altın 1000 liranın altına kadar inmişti

Yeni haftayla birlikte altın fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri yakından takip edilmekte. Geçtiğimiz hafta düşüşe geçen gram altın 1000 liranın altına kadar inmişti. Ekim ayıyla birlikte yükselişe geçen gram altın tekrardan 1000 TL'ye kadar çıktı. Çeyrek ve ons altında da hareketlilik yaşandı. Piyasalardaki son durumu değerlendiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarına kritik tavsiyeler verdi. Yıl sonunda beklediği seviyeleri güncelleyen İslam Memiş, 'Sakın bunu yapmayın' diyerek en iyi yatırım aracını duyurdu. Peki Altın fiyatlarında yükseliş devam edecek mi? Altın alınır mı, satılır mı? İşte İslam Memiş'in dikkat çeken altın yorumu...

ONS ALTIN İÇİN YENİ BEKLENTİ
İslam Memiş, ons altın için beklediği seviyeyi açıkladı. Memiş, "Orta vadeye baktığımızda altının ons fiyatı yıl sonuna kadar 2.000 dolar seviyesinin üzerini test edebilir. Fiyatlanmayan bir çok konunun yılın son çeyreğinde fiyatlanmasını bekliyorum." dedi.

"YIL SONUNA DOĞRU 1200 LİRAYA ULAŞACAK"
Gram altındaki yükselişi değerlendiren İslam Memiş, yıl sonu için bu seviyelere dikkat çağrısında bulunarak, "Altının gram fiyatı ise dolar/TL kurunu takip etmeyi sürdürüyor. Altının ons fiyatında sert satışlar görsek de, altının gram fiyatındaki gerileme sınırlı oldu. Ekim ayı için 1.060 lira seviyesini direnç seviyesi olarak takip edeceğim. Yıl sonuna doğru 1.200 lira ve üzerindeki rakamları beklemeye devam ediyorum." ifadelerini kullandı.

ALTIN ALINMALI MI, SATILMALI MI?
Altın yatırımcıları için kritik tavsiyelerde bulunan İslam Memiş 'Sakın bunu yapmayın' diyerek, "Altın birikimi olanlar bana göre satmamalı. Düştükçe miktarını artırmalı. Çünkü düşüşler ortalama maliyeti düşürmek için fırsattır. Piyasalarda her ne kadar Fed konuşulsa da gerçekler fiyatlanmadı. Piyasalarda hava oldukça puslu. Ve altın puslu havayı sever" uyarısında bulundu.

3 EKİM 2022 PAZARTESİ ALTIN FİYATLARI
GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın alış fiyatı: 991,22 TL

Gram altın satış fiyatı: 991,40 TL

22 AYAR GRAM ALTIN NE KADAR?
22 ayar gram altın alış fiyatı: 906,41 TL

22 ayar gram altın satış fiyatı: 943,24 TL

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?
Çeyrek altın alış fiyatı: 1.627,00 TL

Çeyrek altın satış fiyatı: 1.656,00 TL

YARIM ALTIN NE KADAR?
Yarım altın alış fiyatı: 3.245,00 TL

Yarım altın satış fiyatı: 3.316,00 TL

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?
Cumhuriyet altını alış fiyatı: 6.489,00 TL

Cumhuriyet altını satış fiyatı: 6.601,00 TL