Ekonomi

Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? İslam Memiş’ten flaş açıklama!

Altın piyasasında hareketlilik devam ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş piyasalardaki son durumu değerlendirerek altının gidişatı hakkında önemli açıklamalarda bulundu... Döviz kurlarıyla birlikte altın, gümüş fiyatlarında yaşanan son değişimler tüm yatırımcılar tarafından merak ediliyor

Altın piyasasındaki jeopolitik riskler ve küresel belirsizlikler fiyatların düşmesine ve yükselmesine sebep oluyor. Döviz kurlarıyla birlikte altın, gümüş fiyatlarında yaşanan son değişimler tüm yatırımcılar tarafından merak ediliyor.  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş piyasalardaki son durumu  değerlendirdi ve altının geleceği hakkında yatırımcılara çok özel açıklamalar yaptı. 

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; Rusya-Ukrayna arasındaki savaş ve enflasyon endişeleri ile 2 bin 70 doları gören ons altın bir süredir 1900-1950 dolar aralığında takılı kaldı.  

Ons Altın fiyatı değer kaybeden dolar ve artan küresel endişelerin etkisinde kalarak haftanın son işlem gününde 1962 direncine kadar yükselmişti.
 

"FED, YENİ BİR TAKTİK UYGULUYOR" 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcılar için çok kritik açıklamalar geldi 'Genelde şahin tondaki söylemleriyle süreci devam ettiren bir Fed var karşımızda' diyen İslam Memiş, 'Bu bizim için bir sürpriz değil. Daha önce Fed için söylemle piyasaları baskılamaya devam edeceği, faiz artırımını yılda kez yapmak üzere bu süreci devam ettireceği yönünde ifadelerimiz vardı. Şimdi ise yeni bir taktik uyguluyorlar” dedi. 

Fed’in faiz artırım süreci ile birlikte normal şartlarda emtia fiyatlarının sert bir şekilde gerilemesi gerektiğini de sözlerine ekleyen İslam Memiş şunları söyledi “Ons altının 1900, beraberinde gram altının 900 lira seviyesinin altına gerilemesi gerekiyordu. Ama onlar için şöyle bir risk de var. Emtia fiyatlarını aslında bir gecede baskılayabilirler. Böyle bir imkân var. Altın ve gümüş satarak bu fiyat gerilemelerini istedikleri an yapabilirler. Bu güç onların elinde var. Ama bu onlar için tehlike arz ediyor. Çünkü sert bir şekilde ons altını baskılarlarsa burada tekrar alım fırsatı oluşacağı için dünyadaki bütün yatırımcılar buradan yararlanacaktır.”

İslam Memiş sözlerine şunları da ekledi; "Eğer altın ve ons fiyatında bir operasyon yapılırsa, yüksek enflasyonla karşı karşıya olan yatırımcı güvenli liman olarak altın alımı yapacak. Bunu engellemek için sert düşüşleri gerçekleştirmiyorlar. Ons altında 1900-1950 dolar aralığında bir sıkışma var. Agresif yükseliş oldu ama sert bir geri çekilmeden sonra bu seviyelerde sıkıştı. Ons altının baskılanmasını yatırımcıların doları bırakmasını istemedikleri için yapıyorlar. Bu süreci bir sonraki toplantıya kadar devam ettireceklerini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Asgari ücrete zam sinyali! Asgari ücret 5.250 TL olur mu?

İhtiyaç kredisi faiz oranları düştü! En uygun kredi hangi bankada?

EYT son dakika bugün yeni gelişme var mı? EYT çıkacak mı, kimleri kapsayacak?