Altın & Gümüş

Altın fiyatlarında 11 ay sonra ilk kez! Bu rakamlar korkuttu...

Altın fiyatlarında son günlerde sert hareketler görüldü. 11 ay sonrasında ilk kez bu seviyelere düşen altın fiyatları korkuttu... Son 11 ay içinde en dip seviyelere yakklaşan altın fiyatları dün ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra yön değiştirmeye başladı

Altın fiyatları son günlerde düşüşe geçti. Son 11 ay içinde en dip seviyelere yakklaşan altın fiyatları dün ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra yön değiştirmeye başladı. Peki bugün altın piyasasında son durum ne? Altın piyasasında neler oluyor? İşte ayrıntılar...

Altın fiyatları ABD'den gelen ekonomik gelişmelerle birlikte yön arayışına devam ediyor. Altın yatırımcıları geçtiğimiz günlerde merakla ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasını bekliyordu. 

ABD’de haziran ayında tüketici fiyatları aylık bazda yüzde 1.3, yıllık bazda ise yüzde 9.1 oranında artarak 41 yılın rekorunu kırdı. Enflasyonun halen yavaşlamaması ABD Merkez Bankası’nı (Fed) sert faiz artışı uygulamaya yöneltiyor.

Kritik gelişme sonrası Fed’in önümüzdeki toplantıda 100 baz puanlık bir faiz artışına gidebileceği ihtimali kuvvetlenirken bu durum altın fiyatların üzerinde baskı yarattı.

 

ONS ALTIN SERT DÜŞTÜ

Geçtiğimiz gün 1725 dolardan başlayan ons altın ABD enflasyonunun açıklanmasının ardından sert düşüş kaydederek 1707 dolara kadar geriledi. 11 aydan sonra en dip seviyeyi gören ons altın tekrar yükselerek 1745 dolara kadar çıktı.  Ons altın günü 1735 dolardan tamamladı.

Bugüne 1735 dolardan güne başlayan ons altın şu dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre gerileyerek 1717 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1715 dolar, en yüksek ise 1736 dolar seviyeleri görüldü. 

GRAM ALTIN YÜKSELDİ...

Yurt içi piyasalarda ise gram altın, ons altındaki sert düşüşten etkilenmedi. Geçtiğimiz güne 960 liradan başlayan gram altın dolar kurunun yükselişe geçmesi ile birlikte 979 liraya kadar çıktı. Gram altın günü 972 liradan tamamladı. 

Bugün ise güne 972 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda gerileyerek 966 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 963 lira, en yüksek ise 974 lira seviyeleri görüldü. 

İslam Memiş'ten 'kur tuzağı' uyarısı geldi! Altın ve dolar yatırımcıları sakın kanmayın!

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Kenarda 1 gram altını bile olanlar çabuk baksın! 14 Temmuz 2022 altın fiyatları,

Piyasa Kahini İslam Memiş gram altın yükselecek mi yoksa düşecek mi son tahminini açıkladı! Altın yatırımcıları dikkat