Ekonomi

Altın fiyatlarında büyük fırtına! Gözlerinize inanamayacaksınız!

Merakla beklenen ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararından sonra altın fiyatları aşağı yönlü seyrini sürdürdü... 

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen dolar, işlemcilerin bu sene büyük faiz artırımları gerçekleştirileceğini fiyatlamasıyla kilit seviyeleri aşmasından sonra yedi ayın en iyi haftasını kapatıyor.

Sputniknews'in aktardığına göre, Fed Başkanı Jerome Powell çarşamba günü politika toplantısının sona ermesinden sonra gerçekleştirdiği konuşmada faizlerin daha önceki dönemlerdekinden daha hızlı yükseltebileceği ihtimaline açık kapı bıraktı ve Fed’in bu sene 5 ya da daha çok faiz artırımı yapabileceği beklentilerini de kuvvetlendirdi.

Fed Başkanı’nın konuyla ilgili olarak verdiği mesajlar doların diğer para birimleri ve değerli metaller karşısında değer kazanmasını sağlarken son zamanlarda sık sık gündeme gelen altın piyasasında ise geri çekilme yaşandı.

ABD’deki ekonomik veriler de ekonominin yaklaşık olarak 40 senenin en büyük senelik büyümesini yaptığını gösterdi. Bu veri de doların değer kazanmasında etki gösterdi.

Altın fiyatları ne oldu?

Fed etkisi sonrası altın Kasım ayından itibaren görülen en keskin haftalık düşüşünü kaydediyor.  29 Ocak Cumartesi günü itibarıyla son zamanlarda sık sık gündeme gelen gram altın 782.53 TL'den işlem gördü.

Açıklanan resmi verilere göre, altının spot piyasadaki ons fiyatı 1.791.01 dolar seviyesinde oldu.

Türkiye'de yastık altında kaç ton altın var?

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

Kripto paralarda şok! Dönüş başladı mı?