Altın & Gümüş

Altın fiyatlarında devrim! Fed faiz kararı altını vurdu! İşte detaylar!

Altın fiyatlarındaki son durum merak ediliyor. İşte Fed faiz kararından sonra altının durumu!Fed, politika faizini 75 baz puan artırarak 3,00-3,25 seviyesine bir yükselme eğilimi gösterdi

Amerikan merkez bankası (Fed) faiz kararını açıkladı. Fed, politika faizini 75 baz puan artırarak 3,00-3,25 seviyesine bir yükselme eğilimi gösterdi. Bu durumun altın fiyatlarına nasıl bir etki ettiği araştırılıyor.

Açıklamanın ardından gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın, ons altın fiyatı bir anda yükseldi. Yatırımcılar piyasayı dikkatle inceledi ve uzmanlardan dikkat çeken yorumlar geldi.

İşte merak edilen detaylar...

POWELL: FAİZ ARTIRIMLARINA DEVAM ETMEK GEREKLİ OLACAK

Fed'in faiz kararının ardından yapılan basın toplantısında Fed Başkanı Jerome Powell bazı açıklamalar yaptı. Powell'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

"Enflasyonu yüzde 2 seviyesine geri getirmek için uğraşıyoruz. Fiyat istikrarını sağlamak bizim sorumluluğumuz altındadır. Fiyat istikrarı olmadan ekonomi çalışamaz hale geldi. Para politikası anlayışımızı ve duruşumuzu fiyat istikrarını sağlama amacımıza doğru çevirmekteyiz. Enflasyonu yüzde 2 hedefine getirmek için araçlara sahibiz. Faiz artırımlarına devam etmek gerekli olacak. İş gücü piyasasında arz ve talep şartlarının zaman içerisinde daha iyi bir konuma gelmesini bekliyoruz. Enflasyon yüzde 2 hedefimizin oldukça üzerinde olmayı sürdürüyor. Enflasyona yönelik riskleri yukarı yönlü görmeyi sürdürüyoruz."

TL TEPKİSİNİ GÖSTERDİ!

Ekonomist Hikmet Baydar: "Bu durum ilk olarak Euro doları vuracaktır. İlk etapta maalesef Avrupa, FED faizi yüzünden enflasyonu içselleştirmeye başladı. Euro/TL'de gevşeme daha yüksek, dolar/TL piyasasında daha sabit konumdadır. Gördüğüm kadarı ile eskiden dolar/TL düşüş olurdu fakat Euro/TL'de bu göstermeye başladı. Döviz sepeti bazında TL değer kazandı. Aslında şimdiki hal şudur; döviz piyasasına göre TL tepkisini gösterdi. Fed faizleri yavaş yavaş yükseltiyor ki bu hedef değil yıl sonuna doğru yine artış yaşanacağının işareti olabilir. Döviz piyasasında bir hareket olduğunda eskiden hep Türkiye'nin aleyhine olurdu. Şimdi bugünkü harekete baktığım zaman Euro hem dışarıda hem Türkiye'de değer kaybetti. Daha önceden dünyada değer kaybederken Türkiye'de sabit kalıyordu. Demek ki sistem daha iyi çalışıyor.

Karar sonrasında piyasada yaşanan son durum araştırılıyor. Fed Başkanı Powell konuşması sırasında odaklanılacak olan detaylar ons altında etkili olmuştur. EURUSD 0.9890 seviyesindeki desteğini aşağı yönde geçmiş durumdadır.

 EURUSD’de yükselişler baskıyla karşılanmayı sürdürüyor. Dolar/TL’de doğal olmayan teknik görünüm devam ediyor. USDTRY’ye belirlenen yön yukarı olmakla birlikte son geçen işlemler 18.33 seviyesini işaret ediyor.

Ons Altın da 21.09.2022 tarihinde 1.653,91 dolar ile son bir ayın en düşük, 25.08.2022 tarihinde ise $1.765,54 ile son bir ayın en yüksek seviyesine ulaşmış durumdadır.

Sinpaş Kızılbük Devremülk ne zaman açılacak? İşte detaylar!

Spor tutkunları haydi en yakın A101’e koşun! İşte 22 Eylül 2022 fiyat listesi!

DSİ acil personel arıyor! Süre daralınca lise mezunları bu ilana akın etmeye başladı! İşte detaylar!