Altın & Dolar

Altın fiyatlarında son dakika! İslam Memiş yeni fırsatı açıkladı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlanmasının ardından Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dikkat çeken açıklamalar yaptı. Seçim öncesi gram altın ve dolar alanın zarar ettiğini söyleyen Memiş, Dolar 30 TL olacak iddialarına tepki gösterdi. Seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimleri birinci bitirdi

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kararını verdi.  Seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimleri birinci bitirdi. Resmi olmayan sonuçlara göre Erdoğan, yüzde 52.16 oy alırken Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 47.84 oy topladı.

Seçim sonuçlarının ardından Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TGRT Haber ekranlarında piyasalardaki son duruma ilişkin dikkat çeken yorumlar yaptı. Dolar 30 TL olacak diye spekülasyon yapanlara seslenen Memiş, "Milleti gaza getirenler şimdi çiçek böcek fotoğrafı paylaşıyor" diye konuştu.

DÜĞÜN YAPACAKLAR, ALTIN DOLAR BORCU OLANLAR DİKKAT!
Seçim sonuçlarının hemen ardından dolar ve altın fiyatlarında düşüşler olacağına yönelik sözlerini hatırlatan İslam Memiş, "Toplum kavga etmeyi seviyor. Fırsatlar şimşek gibi gelip geçer. Kavgadan dolayı seçim öncesi fırsatları da maalesef kaçırmış oldu. Türkiye'de seçim hiçbir zaman bitmez her yıl hemen hemen seçim muhabbeti yapılır. Piyasalara baktığımız zaman, Borsa tarafında yukarı yönlü hareketler döviz kurlarında altın ve gümüş fiyatlarında aşağı yönlü hareketler olabilir. Bu fırsatlar şimşek gibidir. Gelir ve geçer. Düğün yapacak olanlar, dövizle ticaret yapanlar. Alın size fırsat. Bu düşüşler kalıcı olmayabilir" ifadelerini kullandı.

"DOLAR ALAN GRAM ALTIN ALAN ZARAR ETTİ"
Seçim öncesinde Kapalı Çarşı'da sıraya girerek dolar ve gram altın alanlara değinen İslam Memiş, "Duygusal olarak varlıklarını yönlendirenler zarar ettiler. İki hafta 22.40'tan dolar alanlar, 1.516 TL'den gram altın alanlar zarar etti. Tablo ortada. Kapalıçarşıda dolar 20.40 TL'ye kadar geriledi. Gram altın 1365 TL'ye düştü. Küllüm zarar" dedi.

"DOLAR 30 TL OLACAK DİYENLER ŞİMDİ..."
İslam Memiş, doların yatırım aracı olmadığını gram altının tercih edilmesinin daha doğru olduğunu belirtti. Dolar'ın 30 TL olmasını bekleyenlere seslenen İslam Memiş, şu ifadeleri kullandı:

"Bekleyenler zarar ediyor. Siyasi kindarlık, popilizimle insanları yönlendirmek doğru değil. 30 TL olacak, 15 TL olacak dediler. Madem öyle gidin evinizi barkınızı satın gidin dolar alın. Piyasa burada milyonlarca dolar alabilirsiniz. Peki ne oldu? Bu millet tokat yemekten bıkmadı. Yalvardık. Döviz ihtiyacın varsa al. Ama yatırım aracı değil. Altın ve gümüş çift taraflı. Dolar ve Ons tarafından besleniyor. TL bazlı hiçbir zaman zarar ettirmez. Ama alacak bir seviye var. 1500 TL değil bu seviye.

ÇİÇEK BÖCEK PAYLAŞIYORLAR
Bu seçimde yüksek krize rağmen ekonominin çok da önemli olmadığını, seçmenin ekonomiyi arka plana aldığını gördük. Bunu okuyamayanlar milleti dolar üzerinden galeyana getirdi. Tuzağa düşenler gitti 30 TL olacak diye dolar aldı. Alın diyenler şimdi sus pus! Çil yavrusu gibi dağıldılar. Çiçek, böcek fotoğrafı paylaşıyorlar."

EKONOMİ YÖNETİMİ KİMLERDEN OLUŞACAK?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanmasıyla istikrarın sürdüğüne vurgu yapan İslam Memiş, ekonomi yönetiminin kimlerden oluşacağına dikkat çekti. İslam Memiş, "Siyasi istikrar devam ediyor. Ama ekonomi yönetimi kimlerden oluşacak? Zihniyet reformu gerçekleşecek mi? Ekonomi kime teslim edilecek? Enflasyon, faiz noktasında neler olacak? Seçim meydanlarıonda "Faiz daha da çok düşecek göreceksiniz" denildi. Enfasyonla beraber düşecek denildiği zaman, bu düşüncenin arkasındaki politika devam edecek mi? Göreceğiz. Burayı takip edeceğiz." dedi.

DOLAR VE ALTINDA SON DURUM
Seçim öncesinde 20 TL bandını aşan dolar kuru seçim sonrası haftaya 20 TL üstünde seyretmeye devam ediyor. Dolar güne 20.0501 TL seviyesinden başladı. Euro ise 21.6029 TL seviyesinden fiyatlanıyor. Kapalı Çarşı'da ise dolar 20,771, Euro, 22,214 TL'den satılıyor.