Altın & Dolar

Altın fiyatlarında sürprizler geliyor! İslam Memiş yeni rekoru açıkladı 

Altın fiyatlarında son dakika sürpriz geldi. Gram altın, yarım altın, çeyrek altın, tam altın, ons altında yeni dönem başlıyor. İslam Memiş'in işaret ettiği süre doldu. İslam Memiş kritik seviyeyi verdi. İşte tüm detaylar...

Son dakika altın fiyatları... Altın fiyatlarında sürpriz yaşanacak. Altın fiyatları sürpriz fırsatlarla verecek. İslam Memiş yeni dönem için çok kritik tahminler yaptı. İşte tüm ayrıntılar...

Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş TGRT Haber ekranlarında yaptığı açıklamada faiz kararı sonrası tüm piyasaları değerlendirerek çarpıcı bir yorum yaptı.

Merkez Bankası 27 ay sonra ilk kez politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 8,5’ten yüzde 15 düzeyine yükseltilmesine karar verdi. Basına servis edilen metinde “Enflasyon görünümünde belirgin iyileşme sağlanana kadar parasal sıkılaştırma gerektiği zamanda ve gerektiği ölçüde kademeli olarak güçlendirilecektir” ifadesine yer verildi.

FAİZ KARARI SONRASI ALTIN VE DÖVİZ KURLARI YÜKSELDİ 
Faiz kararının açıklaması sonrası milyonların gözleri altın ve dolara çevrildi. Gram altın ekranlarda doların kurundaki yükselişle beraber 1.500 TL seviyelerine kadar yükseldi. Dolar kurunda ise benzer bir artış yaşandı. Dolar/TL 24 liraya çıkarken Euro 26, sterlin 30 TL üzerine çıktı.

Merkez Bankası’nın faiz kararını açıklamasının hemen ardından yorumlarda bulunan Memiş şu ifadeleri kullandı:

“ŞU AN İŞLEM YAPILACAK FİYATLAR DEĞİL” 
“Şu an ekranlarda Kapalıçarşı’da yer alan fiyatlar işlem yapılacak fiyatlar normal değil, manipülasyon ve fırsatçılık var. Öğlene kadar alanlar kar elde etti. Ama dediğim gibi düşüşlerin devam edeceğine dair bir öngörüm yok. Döviz için çok büyük bir beklentiye girmemek lazım. Şu dakikalar itibariyle de piyasada işlem yapmanın doğru olmadığını düşünüyorum.”

MAKUL BİR SEVİYE 
Memiş faiz artışı için şu ifadeleri kullandı: Makul bir seviye çok abartı bir seviye değil. Bu makul seviyenin ben korunacağını düşünüyorum. Yıl sonuna kadar faiz artışlarının yaşanabileceğini öngörüyor. Piyasalar metinden değil de söylem üzerinden güven duymak istiyorlar.

MEVDUAT FAİZLERİ DE ARTACAK 
Faiz kararının yükselmesiyle beraber ekonomilerde finansal piyasalarda rakamsal değerlerde bir değişiklik olacaktır. Ancak önemli olan tekrar dolarizasyona karşı tedbirler almak önemli. Faizlerin artmasıyla beraber mevduat faizleri de artacaktır. Yine kur korumalı mevduat sistemindeki girişler ve çıkışlar takip edilmeli.

DOLAR MI, EURO MU? 
Borsa İstanbul 100 endeksinde pozitif beklentimi devam ettiriyorum. Dolar için ise 24-25 lira seviyelerini bekliyorum. Dolar mı Euro mu? sorusunun cevabı bende Euro’dur. Sterlin’de ciddi anlamda değer artışları bekliyorum. Burada da 34-35 bandına kadar bir yükseliş bekliyorum. Gram altın tarafında son iki gündür yatırımcıları uyarıyorum. Ben altın fiyatlarının bugün bir alım fırsatı sunduğunu düşünüyorum. Borsa ve emtia tarafında düşüşler öngörmüyor.

Memiş, altındaki beklentisini açıkladı:

“Altının ons fiyatı 1950 seviyesinde, 1940 dolar destek seviyesi, yukarıda 1960 dolar direnç seviyesi. Gram altın ekranlarda 1.476. 1.400-1.450 lira aralığı görülebilir, son kez alım fırsatı verilebilir. Hedef olarak 1.550 lira diyebiliriz. Ons altında 2.000 doları bulabilir.”

Memiş, kripto paralarda temmuz ayında 30-35 bin dolar bant aralığı beklediğini söyledi.