Ekonomi

Altın fiyatlarında ters dalga etkisi yapan karar! Düşmez denilen gram ve çeyrek altın bakın kaç lira oldu?

Altın fiyatlarında uzmanların hesaplarını alt üst eden gelişme açıklandı. Altın bu saatten sonra yukarı mı çıkacak yoksa aşağı mı inecek diye merak edenler gelen sürpriz haberle kalem kağıdı yeniden ellerine aldı. FED'in faiz artırım kararıyla baskılanan altında son durum ne? İşte ayrıntılar...Gram altın serbest piyasada ise 992 liradan satılıyor

Altının kilogram fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 0,09 azalışla 975 bin 450 liraya geriledi. Gram altın serbest piyasada ise 992 liradan satılıyor.

Altın fiyatları FED'in faiz kararları sonrasında baskı altında kaldı. Gram altında 1200 lira seviyeleri beklenirken gelen haberler altın fiyatlarında düşüş dalgasının başlamasına neden oldu.

Ons altın 1818 dolardan işlem görüyor. Çeyrek altın bin 623 liradan satılırken Cumhuriyet altını 6 bin 470 liradan, yarım altın ise 3 bin 247 liraya satılıyor.

Tüm bu gelişmelerin ardından ABD Başkanı Joe Biden, G7'nin, Almanya'nın Bavyera eyaletindeki Elmau Sarayı'nda yapılacak G7 Liderler Zirvesi'nde Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'dan altın ithalatını yasaklamak için adım attı.

Başkan Biden, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ABD'nin, Rusya'nın savaşı finanse etmek için kullandığı altın parasının önünü kesmek istediğini belirtti.

Biden, ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya ve Japonya'yla birlikte Rusya için on milyarlarca dolar değerinde önemli bir ihracat ürünü olan altın ithalatını yasaklama kararı aldı.

Rusya, 2021'de yaklaşık 331 bin tonla Çin'den sonra en çok altın üreten ikinci ülke konumunda bulunuyor. Altın, Rusya'nın enerjiden sonra en önemli ikinci ihracat ürünü.

Türkiye'de altın fiyatlarını düşüren diğer adımsa BDDK'nın aldığı kredi limiti kararı oldu. 

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, altında yatırımcının kafasının karışık olduğunu ifade etti. 

İslam Memiş, BDDK kararında dolar/Türk Lirası kurunda bir gerileme olduğunu, şirketlerin döviz sattığını  altında dalgalı seyirin devam edeceğini ifade etti.

BDDK kararı öncesi doların 17.38 seviyesinde olduğunu söyleyen Memiş, bu aralığın, 16-17'ye bıraktığını kaydetti. Vatandaşların altın fiyatlarında bu aralığı takip etmesinin yerinde olacağını, yastık altı birikim yapanların alım fırsatı olarak gördüklerini ancak Aralık ayındaki senaryoyu düşünenlerin elindeki altını sattığını, KKM'ye girenlerin yoğun olduğunu açıkladı.

İslam Memiş, "Altın bin liranın altına inmişken buralarda alım yapılabilir. Önümüzdeki aylarda altının ons fiyatında sert yükselişler olabilir. Bu da gram altında 1050, 1200, yıl sonuna kadar 1450'ye kadar yükselmesine sebep olabilir, çünkü karşımızda Fed gerçeği var, gelişmekte olan ülkelerde altın fiyatlarında ataklar gelebilir" uyarısında bulundu.

Malatya'da akşam saatlerinden şiddetli deprem meydana geldi! Bölgedeki son durumu AFAD açıkladı

Asgari ücrete ek zam görüşmesi öncesi Bakan Bilgin bombayı patlattı! Kritik seviyeyi açıkladı

Son Dakika! Emekli maaşında en düşük tutar değişti! Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak?

Ukrayna Limanı'ndan yola çıkan ilk Türk yük gemisi Zonguldak'a ulaştı

Ünlü ekonomistten 3 kıyamet senaryosu: Küresel piyasalarda tedirginlik had safhada

TOKİ yeni sosyal konut kampanyasını duyurdu: Bu illerde 120 180 ve 240 ay vade seçeneğiyle satılacak

Mercedes tek şarjla 1200 km yol giden otomobil üretti! Elektrikli otomobil dünyasında devrim

En düşük emekli maaşının kaç lira olacağı hesaplandı! Maaşlar ne zaman hesaplara yatacak?

Asgari Ücret Komisyonu'nun önündeki ek zam miktarı ve hesaplanan miktar belli oldu!