Altın & Gümüş

Altın Fiyatlarındaki Belirsizlik Devam Ediyor: Gram Altın Ne Zaman Düşer?

Kuyumcu esnafından altın fiyatları hakkında bazı tahminler geldi. Şu an altın almak isteyen kişiler tarafından en çok merak edilen sorulardan biri de 'Gram altın düşecek mi?' sorusudur. Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, altın fiyatlarıyla ilgili bazı tahminlerde bulundu. Yatırımcılar özellikle de altının gelecek fiyatlarının nasıl şekilleneceğini merak ediyorlar

Enflasyon ve döviz kurundaki yükseliş altın fiyatlarını da her geçen gün artırmaya devam ediyor. Yatırımcılar özellikle de altının gelecek fiyatlarının nasıl şekilleneceğini merak ediyorlar. Ekonomist ve altın uzmanlar bu konudaki tahminlerini ve görüşlerini paylaşmaya devam ediyor. Bu seferki tahmin de kuyumcu esnafından geldi. Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, altın fiyatları ve özellikle de gram altınla ilgili bazı önemli değerlendirmeler yaptı. 

“Altın düşer demek şu an absürt bir ifade olacaktır”

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, altının yatırımcılar tarafından güvenli liman olarak görüldüğü konusunda değerlendirmelerde bulundu. Altın fiyatlarını yorumlayan Çakmakçı şu açıklamaları yaptı: “Uzun süredir enflasyonun arttığı bir dönemde bulunuyoruz. Bu nedenle altın düşer gibi bir ifade kullanmak absürt olacaktır. Yatırım amaçlı en çok tercih edilen araçlardan biri olan altın fiyatları vatandaşlar tarafından da çok takip ediliyor. Hatta insanlar bu fiyatlara bizden daha fazla hakimler.”

Altının ons fiyatı düşecek mi?

Çakmakçı, altının ons fiyatı hakkında da bazı görüşlerini şu şekilde paylaştı: “Ekonomistlerin açıklamalarına göre 1700-1800 seviyelerinde olması beklenen altının ons fiyatını biz de müşterilere bu şekilde aktarıyoruz. Şu an 1660 lira olduğu ve önümüzdeki süreçleri dikkate alırsak altının ons fiyatı artacak. Bu durumun özellikle de Amerika Merkez Bankası FED’in faizi yükseltmesi ile bir bağlantısı olacak. Faiz kararlarının sonradan düşüşe geçmesi altının ons fiyatını artıracak.”

En güvenli yatırım aracı 

Çakmakçı, en güvenli yatırım aracını şu şekilde açıkladı: “Düğün mevsiminin gelmesi, altına olan talebi artırıyor. Önceden yarım kilo alınan altın şimdilerde 100 grama kadar düştü. Altın,  her zaman değer kazandığı için düğün yapan kişilerin de işine yarıyor. Altın, özellikle de yatırımcı ve yeni evlenenler için güvenli bir araçtır.”

Altın fiyatlarında yükseliş sürüyor. İşte son dakika altın fiyatları!

22-18 ve 14 ayar bilezik fiyatları fırladı! Bilezik borcu olanlar yandı! 15 Temmuz Cumartesi altın bilezik fiyatları...

Borsa, dolar, altın... Bu hafta hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı!