Kent Haberleri

Altın Fiyatlarındaki rekor seviyeler, düğün masraflarını etkiliyor!

Altın fiyatları tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı ve bu durum, evlenen çiftlerin ve düğüne katılanların bütçelerini olumsuz etkiliyor. Gram altın satış fiyatı 1267 TL'ye kadar çıkarken, düğün hazırlığı yapan vatandaşlar için geçici çözümler arayışı başladı. Ayrıntılar aşağıda yer almaktadır... Bu durum, evlenecek çiftlerin takı tercihlerinde de değişikliğe yol açıyor

Son dönemde altın fiyatlarının tarihi rekorlar kırması, düğün sezonuna giren çiftleri olumsuz etkiliyor. Bu durum, evlenecek çiftlerin takı tercihlerinde de değişikliğe yol açıyor. Altın takıların yerine daha uygun fiyatlı imitasyon takılara yönelen çiftler, düğün masraflarını azaltmaya çalışıyorlar. Gündelik hayatta da takı takmayı sevenler, artık imitasyon takıların satıldığı mağazaları tercih ediyorlar. Böylece, takı tutkusu olanlar bütçelerini korurken, şık görünümlerini de koruyabiliyorlar.

 

İMİTASYON ALTINLARIN FİYATI İKİ KAT ARTTI

Son dönemde imitasyon takılara olan talebin artması, fiyatlarına yansıdı. Mağazalarda bulunan kolye, küpe, bilezik ve yüzük gibi set takımlarının yanı sıra gerçek altın görünümüne sahip imitasyon ziynet eşyaları da ilgi görüyor. İthal edilen imitasyon takıların fiyatları geçen yıla göre yüzde 100 arttı. Özellikle düğün yapacak çiftlerin tercihi olan bileziklerin fiyatı ortalama 50 TL'den 100 TL'ye yükseldi. Geçtiğimiz yıl en pahalı bilezik 500 TL iken, bu yıl aynı ürün 1000 TL'ye satılmaktadır.

BİLEZİKTEN KOLYEYE KADAR HER AKSESUARIN REPLİKASI VAR

İmitasyon takılar her geçen gün daha fazla popülerlik kazanıyor. Antalya'da bulunan bir kuyumcu dükkânında, yüzüklerden kolyelere, küpelerden bileziklere ve hatta gelin tacına kadar her türlü takı imitasyonu bulunuyor. Geçtiğimiz yıl 250 ila 550 TL arasında satılan takı setleri, şimdi 400 ila 3 bin TL arasında alıcı buluyor. İmitasyon takılar arasında en çok ilgi gören ürünler ise tam, çeyrek ve cumhuriyet altınları oluyor. Mağazada çeyrek altının imitasyonu ise 100 TL'ye satılıyor.

DÜĞÜN SEZONU BAŞLADI, TALEP ARTTI

Sevim Karaca, müşterilerinin çoğunlukla çok sayıda bilezik satın almayı tercih ettiklerini ve şu sözleri söyledi:

"Düğün sezonu başladı. İmitasyon takıya talep çok. Kolye, bilezik, bileklik, set takımlarına yönelik müşterilerden çok istek var. Düğünlerde mahcup olmamak için takmak isteyen, gündelik hayatında takıyı sevenlerin çok ilgisi var.

Geçen seneye göre fiyatlar 2 kat arttı. Müşterinin beğenisine göre 100 liradan 1000 liraya bilezik var. Takı seti fiyatları 3 bin liraya kadar yükseldi. Birkaç senedir imitasyon takıya talep sürekli artıyor."

Emekli maaşlarına ikramiye desteği: SGK tek tek tarih verdi! Bayram ikramiyeleri hesaplara geçiyor!
Devlet, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yeni destekler sunuyor: 7200 TL yardım başvuruları başladı!
Aile Bakanlığı'ndan Karadeniz'de gemilerinizi batıracak haber!