Ekonomi

Altın fiyatlarını düşürecek ikinci dalga geliyor! Piyasa uzmanları o tarihi duyurdu

Altın fiyatlarında 20 Haziran Pazartesi günü seyir nasıl oldu, gram altın, çeyrek altın, yarım ve tam altında oluşan son dakika fiyatları ne oldu. Altın fiyatlarını daha da düşürecek kulis bilgisi paylaşıldı. İşte yatırımcının dikkat etmesi gereken kulis bilgileri…Çeyrek altın yüzde 0,36 gram altınsa yüzde 0,40 oranında düştü

Altının kilogramı Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda 1 milyon 25 bin 700 liraya yükseldi. Çeyrek altın yüzde 0,36 gram altınsa yüzde 0,40 oranında düştü. Gram altın 1036 liradan çeyrek altın 1686 liradan satılıyor. Altının onsu ise 1837 dolardan işlem görüyor. Altın fiyatlarında yarım altın 3376 tam Cumhuriyet altını ise 6722 liradan satılıyor. Bu altın tiplerinde düşüş miktarı ortalama yüzde 0,40 oranında hesaplandı.

Standart altın piyasada, en düşük 1 milyon 23 bin 610 lira, en yüksek 1 milyon 29 bin lirayı gördü.

Altın piyasasında oluşabilecek fiyat hareketlerini uluslararası dinamikler belirliyor.

Son olarak FED’in 14-15 Haziran tarihlerinde aldığı 0,75 puanlık faiz artırım kararı sonrasında dolar gücünü korumaya devam ederken altın fiyatları baskılanmaya devam etti.

ABD Merkez Bankası yatırımcının risk algısını değiştirip paranın altına değil de dolara yönelmesini istiyor zira ABD’de enflasyon açıklanan verilere göre 1981 yılından bu yana en yüksek seviyelere çıktı.

Kulislerde yıl sonuna kadar FED’in faiz artırımlarına devam edeceği konuşulurken Bir FED yetkilisi Temmuz ayında 0,75 puanlık bir artırımı daha olacağını ifade etti.

FED’in kararı küresel anlamda doları yeniden güçlendirirken altın fiyatlarının faiz etkisinde yatay bir seyir izleyeceği öngörülüyor.

İç piyasada analistler altının gram fiyatının 1200 ile 1400 lira arasını görebileceğine ilişkin yorumlar yapmışlardı.

Altın piyasasını yakından izleyen analistler Eylül ve Ekim aylarında mevduat hesaplarında bazı riskli hareketlerin olabileceği uyarısında bulundu.

Altın yatırımcılarına "acil bir ihtiycanız yoksa elinizdeki altını tutun" önerisinde bulunan bazı uzmanlar gram altındaki yükseliş miktarıyla ilgili rakam vermekten kaçınarak "Kesin bir fiyat vermenin doğru olmayacağını" ifade etti.

Altının onsu geçtiğimiz Cuma  New York Ticaret Borsası'nın Comex bölümünde 1806 dolarda destek görürken 1882 dolarda dirençle karşılaşmıştı.

 

 

TOKİ'den 1562 lira taksitle ev sahibi olma fırsatı! Sözleşme tarihleri de açıklandı

İstanbul'da ekmeğe büyük zam geldi Halk Ekmeğin kaç liradan satılacağı belli oldu

Selçuk Geçer 'Ben hep 50 liralık alıyorum' diyenlere akıl almaz mazot fiyatını açıkladı

Asgari ücrete ek zamla ilgili kulis bilgisi şaşırttı! Yeni hesapla 6 bin 500 lirayı aşacak iddiası

Asgari ilkokul mezunu 127 bin personel alınacak! Yaş sınırı 18-45 yaş olarak açıklandı