Kent Haberleri

Altın fiyatlarının ne kadar olacağı belli oldu! 4 analist peşe peşe açıkladı

Milyonlarca yatırımcı altın fiyatlarındaki hareketliliği takip etmeye devam ediyor. Altın fiyatları dün yeniden yükselişe geçerken yatırımcılar altın fiyatlarının ne kadar olacağını merak ediyor.4 analist peş peşe altın fiyatlarının ne kadar olacağını açıkladı. Yatırımcılar ''altın fiyatları ne olacak? Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? sorularının yantılarını araştırmya başladı

Güncel altın fiyatları yatırımcılar tarafından takip edilmeye devam ediyor. Yatırımcılar ''altın fiyatları ne olacak? Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? sorularının yantılarını araştırmya başladı. Konu ile ilgili 4 analistten altın fiyatları ile ilgili yorum geldi. İşte merak edilenler...

Altın fiyatlarında dolar endeksi ve tahvillerdeki gerilemelerin yaşanması ile yükseliş yaşandı. Enflasyondaki yükseliş ile ABD Merkez Bankası Fed’in 1-2 Kasım’daki toplantısında 75 baz puanlık faiz artışına kesin gözüyle bakılırken, Aralık beklentileri de 75 baz puana yükseldi. 

Fakat öte yandan dolar ve tahvillerdeki gerileme 75 baz puan beklentisinin gerilemesine neden oldu ve 50 baz puan ihtimali de konuşulmaya başlandı. Bu gelişmelerle ons altın fiyatları dün 1677 doların üzerine kadar yükseldi. Bugün ise 1673 dolar ile güne yatay başladı. 1000 lira psikolojik seviyesini geçen gram altın ise bu sabah 998 liradan değerleniyor.

Yatırımcılar altın fiyatlarındaki hareketlilik sonrasında altın yorumlarını araştırırken 4 analist peş peşe açıklama yaptı.

ALTIN FİYATLARI NE OLUR?

Altın fiyatlarının ne olacğaına yönelik IG piyasa stratejisti Yeap Jun Rong: “Altın fiyatlarındaki düşüş pozisyonu ile, Fed’den herhangi bir faiz yavaşlaması belirtisi sunulur ise, muhtemelen güçlü bir kısa vadeli ralli olasılığı masada olur.” ifadesini kullandı.


ALTIN FİYATLARI YUKARI YÖNLÜ OLACAK

Altın fiyatlarındaki yükselişlerin devam edeceğini söyleyen RJO Vadeli İşlemleri kıdemli piyasa stratejisti Bob Haberkorn: ''Dolar kurunda bir miktar zayıflık ve diğer bazı para birimlerinde dolar karşısında bir miktar yükseliş görüyoruz. Bu altını tekrar yukarı itiyor.

Fed’in beklenen 75 baz altında bir faiz artırımı yapması durumunda, bu faiz artışlarında bir yavaşlamaya işaret edecek. Dolayısıyla, etkisi altın için yukarı yönlü olacak. Fakat altın yatırımcıları, daha somut bir şey bekliyor.” dedi.

ALTINDA SEVİYE 1680 DOLAR

Altının ons fiyatının 1680 dolara yükseleceğini belirten FXTM’den Lukman Otunuga: ''1.655 doların altındaki sürekli altın zayıflığının, kapıları sırasıyla 1.615 dolar ve 1.600 dolara açması mümkün. Ayrıca, 1.655 doların üzerindeki bir kırılmanın 1.670 dolar ve 1.680 dolara doğru bir yükselişi tetiklemesi muhtemel.” ifadelerini kullandı.


ALTIN İYİ PERFOMANS SERGİLİYOR

Altın fiyatlarının döviz kurları karşısında iyi bir performans sergilediğini söyleyen SIA Wealth Management baş piyasa stratejisti Colin Cieszynski:“Altın piyasasındaki dalgalanmaları, şu anda uzun zamandır düşmanı olan doların  niş çıkışları yönlendiriyor.

Fakat yatırımcıların, euro, sterlin ve yen gibi diğer para birimlerine göre altının daha iyi performans gösterdiğini unutmaması gerekiyor. Bu da bir değer saklama aracı olarak rolünü sürdürdüğünü gösteriyor. Örneğin, bu yıl, altın bir değer deposu olarak kalmayı başardı.

Öte yandan, yen, onu desteklemek için BoJ’un birden fazla müdahalesinin gerekli olduğu noktaya kadar çöktü. Bu doğrultuda ancak karışık bir başarı elde etti.” dedi.

Altın fiyatları atak yaptı! Elinde 1 gram bile altını olan acil bakın! Bakmayan bin pişman! 27 Ekim 2022 altın fiyatları

Gram altın kasım ayında bu kadar olacak!

Dünya Bankası'ndan altın yatırımcısını üzecek tahmin. Ons fiyatı bu yıl ve gelecek yıl düşecek