Ekonomi

Altın fiyatlarının zirvesi yatırımcısına kanat taktıracak! Bu tarihe kadar toplayabildiğiniz kadar altın toplayın

Bu hafta, yatırım araçlarından borsa kaybettirirken, altın ve döviz kazandırdı. Altın yatırımcısına kazandırmaya devam ettirecek. Altın uzmanları fiyatları zirveye çıkmasıyla bu tarihe kadar altın toplayanların kazançlarına kazanç ekleyeceğini açıklıyor. İşte detaylar...Altında yükseliş devam edecek diyen uzmanlar önümüzdeki günlerde "kâr satışları gelebilir" öngörüsünde bulunsa da elinde altın olanların zaruriyet yoksa altınlarını satmaması gerektiğini ifade ediyor

24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 4,27 artışla 940 liraya, Cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 4,27 kazançla 6 bin 298 liraya yükseldi. Altında yükseliş devam edecek diyen uzmanlar önümüzdeki günlerde "kâr satışları gelebilir" öngörüsünde bulunsa da elinde altın olanların zaruriyet yoksa altınlarını satmaması gerektiğini ifade ediyor. Altında zirve yapılacak zaman aralığı ise yaz ayları olarak güncellendi. 

"GRAM ALTININ FİYATINA YANSIR"

Altındaki haftalık artışlar ile ilgili konuşan piyasa uzmanı İslam Memiş, "Bu haftalık süreçteki dalgalanmalar geçici. Önümüzdeki hafta kar satışıyla hafif gerileyen bir altın olacak. Fakat Haziran ayı itibariyle bir boğa piyasası göreceğiz. Dolarda teknik olarak yaşanacak revizyon hareketleri altının gram fiyatına yansır, bu da 'düşüyor satalım' korkusunu gündeme getirmemeli.

Birincisi makas aralığı var. Ekranda görüldüğü rakamların üstünde alacağınız amacıyla burdan satarak tekrardan yerine koyarım mantığını unutun. Kolay satarsınız ama makas aralığından ötürü kazanmadan belki de zararına yerine koyabilirsiniz. Kısa vadeli bu süreci değerlendirmek amacıyla konuşuyorum" diye belirtti.

"ÇOK BÜYÜK RİZİKOYA GİRMİŞ OLURSUNUZ"

Elindeki altınları satarak kısa vadeli kâr elde etmek isteyen yatırımcıları uyaran İslam Memiş, "Bir aydır kısa vadeli prosedür yapanlara şu uyarım vardı. Kısa vadeli prosedür gerçekleştirmek yok artık. Günlük ya da haftalık bazda prosedür yapıp kar etme pazarsını ortadan kaldırdılar. Tamamen çok büyük bir rizikoya girmiş olursunuz. Makas aralığından ötürü bu pazarda yine prosedür yapamadan zararına risk almış olursunuz. Benim şahsi tercihim günlük ve haftalık prosedürleri bir kıyıya bırakmak. Haziran ve Temmuz aylarını bekleyerek, varlıklarımıza sahip çıkmak gerekiyor" uyarısında bulundu.

 

Altın fiyatlarında zirve yapacak tarihe iaşret eden İslam Memiş, "Nisan ayı final ayıdır, nisan ayından itibaren 900 lira düzeyinin altında altın göremeyeceksiniz. Nisan ayını final ayı olarak değerlendiren arkadaşlar nefsine mukayyet olsun Temmuz ayına kadar beklemeyi tercih etsin. Şu anda bundan sonra satışlar, düşüşler başlayacak öngörüm yok." açıklamasında bulundu.

İşte piyasada altın fiyatlarında oluşan son rakamlar:

Dolar geldiği yeri unutmaz diyerek korkunç rakamı açıkladı: Piyasada 16 lira değil bakın kaç lira?

Bitcoin'de dev çöküşün artçıları şok dalgası yaratabilir mi? Paralarını çeken kaçıyor

Çiğ süt fiyatlarına yapılan zam geri mi çekildi? Çiftçilere kötü haber sonrası tepki oluştu

Çiftçiye buğday alım fiyatı sürprizi! 3 kat artış yaşandı

Çeyrek altın fiyatları dolara inat yükseldi! Altında yeni rokorun kırılacağı tarihi uzmanlar açıkladı

Gübre fiyatlarında akıl almaz artış! Çiftçiye söylenen fiyat şaşkınlık yarattı

Türkiye'de bu alanlara yatırım yapan köşeyi hızla dönecek! Doları altını borsayı bir kenara bırakın

Emekli ve memur maaşlarına zam haberi beklenirken Erdoğan o ismi görevden aldı! Resmen açıklandı

Ford marka araçların satışı ve üretimi yasaklandı! Volkswagen son dakikada kurtuldu