Altın & Gümüş

Altın fiyatlarıyla ilgili flaş tarih analistler tarafından verildi

Altın fiyatlarındaki düşüşün ardından yatırımcılar da meraklı bekleyişe geçti. Analistler, on ekonomik verilerin ABD'de yavaşlamaya işaret etmesi ve yatırımcıların Fed'in Jackson Hole'da yapılacak yıllık toplantısını beklemeye başladığını dile getirdi. Şu sıralar altın satın alanlar fiyatların yeniden yükseleceği tarihi dört gözle bekliyorlar

Altın fiyatlarında yaşanan düşüş, altına olan ilgiyi yeniden artırdı. Şu sıralar altın satın alanlar fiyatların yeniden yükseleceği tarihi dört gözle bekliyorlar. 

Altın, gelen son verilerin ABD ekonomisinde zayıflığa işaret etmesi sonrası yatırımcıların Fed’in parasal sıkılaşma patikasını değerlendirmesiyle yükselişine ara verdi.
 

Güne 1.748 dolar seviyesinden başlayan altının onsu 1.744 doları gördü. Goldman Sachs Group Inc. Başekonomisti Jan Hatzius, Powell’ın yapacağı konuşmada daha düşük bir faiz artış hızını işaret edeceğini öngördüğünü söyledi.
Ancak Fed Minneapolis Başkanı Neel Kashkari merkez bankasının enflasyonu kontrol altına almak için parasal sıkılaşmaya devam etmesi gerektiğinin çok açık olduğunu söyledi.
 

Ekonomik aktivite ABD’den Avrupa ve Asya’ya kadar birçok bölgede zayıflarken hızla artan fiyatlar ve Ukrayna’da yaşanan savaşın dünyayı resesyona sürükleyeceğine dair endişeler artıyor.

 

Yatırımcılar ise büyümeye dair risklerin artması sonrası Fed’in faizleri ne kadar agresif şekilde artıracağını tartmaya çalışıyor.