Ekonomi

Altın fiyatlarıyla ilgili kritik uyarı! Bugünlerde kesinlikle almayın!

Altın piyasası da dair pek çok sektör FED faiz kararını bekliyor. Uzmanlardan bu konuda önemli açıklamalar geldi. İşte detaylar!Piyasalarda beklenti Fed’in politika faizini 25 baz puan arttırıp, yüzde 5

3 Mayıs Çarşamba günü yani yarın Fed faiz kararı belli olacak. Piyasalarda beklenti Fed’in politika faizini 25 baz puan arttırıp, yüzde 5.25 seviyesine çıkarmasına dair. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Fed'in yarın akşam açıklanacak faiz kararıyla ilgili ve 14 Mayıs seçim sonuçlarına göre piyasa yorumu yaptı.

 

İşte ayrıntılar…

Ünlü ekonomist İslam Memiş, Fed'in yarın akşam belli olacak FED faiz kararı ile 14 Mayıs seçim sonuçlarına göre dolar, ons altın, gram altın, ons gümüş, gram gümüş ihtimallerini peş peşe sıraladı. Uzman isim İslam Memiş'in "Bugünlerde kesinlikle almayın" diye açıkladığı yatırım aracı da dikkat çekti.

Mayıs ayı içerisinde genel bir yorumda bulunan uzman isim İslam Memiş, "Mayıs ayı geldi. Mayıs ayı çok kritik bir ay. Mayıs ayında akla kara belli olacak. Risklerine karşı kendini korumaya alabilirsin, borsa yatırımcısı ne yapmalı, altın ve gümüş fiyatları gerileyecek mi, döviz kurlarında yaşanan gelişmeler neler olabilir? Bu mayıs ayı içerisinde gelecek önemli haber akışları, yıl sonuna varana kadar gelecek gelişmelere sinyal vermiş olacak" diye konuştu.

PİYASALARIN GÖZÜ KULAĞI BURADA!

İslam Memiş, Fed'in faiz kararı açıklamalarına göre, piyasaların vereceği olası tepkilere dair öngörüsünü açıkladı:"Birinci ihtimal, Powell iyimser bir açıklamada bulunur ise altın gümüş onsunda yeni zirveler görebiliriz. İkinci ihtimal 25 puan artış ama şahin tonda açıklama ve bu kez de altın onsunda, gümüş onsunda, euro dolar paritesinde aşağı yönlü, bir ay baskılanan bir altın, gümüş, kripto paralar ve pariteleri izleyeceğiz. Halihazırda bu ihtimaller yüzde 50/50. Bu ihtimaller o kadar belirsiz ki, bununla birlikte yatırım araçlarındaki belirsizlik de sürüp gidecek. 3 Mayıs'a kadar bant aralığında kalan bir piyasaya ev sahipliği yapacağız."

Ünlü ekonomist İslam Memiş, seçim sonucuna göre piyasalarda oluşabilecek gelişmeleri şöyle öngördü: "Size 1960 dolar, 1950'ye kadar gerileyebilecek bir ons altından bahsettim. Gümüşün onsunda 24.80 güçlü destek seviyesi. Aşağı yönlü kırılır ise de, 23.80'e kadar inebilir. Altın, gümüş, kripto paralarda 1 aylık süreç için negatif beklentimin arkasında devam ediyorum. Gram tarafına etkisi olacak mı? Ons tarafında negatif beklentim devam etse de dolarda güçlü duruş devam ettiği için, burada iç siyasete dönük haritayı konuşmak gerekiyor.