Altın & Gümüş

Altın hakkında bomba tahmin. Daha zirveyi görmedi dedi. Altın 1, 5 ay sonra bu kadar olacak

Ekonomist Selçuk Geçer'den altın fiyatları hakkında bomba bir tahmin geldi. Geçer, altın fiyatlarının henüz zirveyi görmediğini dile getirdi. Analistlerden ise altına ilişkin yeni bir tahmin var. Altın fiyatları hakkında bu gelişmeler yaşanırken, yaptıkları yorumlarla tanınan ekonomistlerden de altın fiyatları hakkında açıklamalar gelmeye başladı

Altın fiyatları hakkında yaşanan gelişmeler vatandaşları bir anda altın fiyatlarını daha sık takip etmeye yöneltti. Altın fiyatları hakkında bu gelişmeler yaşanırken, yaptıkları yorumlarla tanınan ekonomistlerden de altın fiyatları hakkında açıklamalar gelmeye başladı. İslam Memiş'in ardından ekonomist Selçuk Geçer de altın fiyatları hakkında dikkat çeken açıklamalar gerçekleştirildi. 
 

GEÇER'E GÖRE ALTIN DAHA ZİRVEYİ GÖRMEDİ

Altın fiyatlarına dair değerlendirmelerine devam eden uzman isim ons altın fiyatlarındaki yükselişin, dolar kurunda da görüleceğini söyledi. Bu da gram altın fiyatlarına direkt olarak yansıyacak. Altın fiyatları için ise henüz zirvenin görülmediği belirtildi.

Geçer, yaptığı açıklamasında altın fiyatlarındaki yükselişin 2 teme unsuru olduğunu belirtti. Bu noktada ilk işaret ettiği nokta FED oldu. FED’in faiz yükseltme yapmayacağını açık bir şekilde belirtmesi, altın fiyatlarını yükselten etkenlerden biri olarak gösteriliyor.

Uzmanlar 21-22 Mart tarihlerinde yaptığı açıklamaya göre mayıs ayından itibaren 25 puanlık bir faiz artışına gidilecek. Ancak FED faiz artırımının yapılmama ihtimali ile birlikte altın fiyatları ani bir şekilde uçuşa geçecek.

 

ANALİSTLERDEN HAZİRAN KEHANETİ

Analistlere göre altın asıl yükselişini haziran ayında gerçekleştirecek. Öyle ki haziran ayına gram altının 1350 TL ile 1400 TL seviyelerini görmesi dahi bekleniyor. Bu nedenle altın satmayı planlayan vatandaşların aciliyetleri yoksa haziran ayını beklemelerine daha sağlıklı bakılıyor. 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Altının gram fiyatı, yeni haftaya yükselişle başlamasının ardından saat 10.50 itibarıyla yüzde 0,48 artışla 1.254 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2 bin 60 lira, Cumhuriyet altını da 8 bin 340 liradan satılıyor.

Cuma günü, altının ons fiyatı yüzde 1,78 değer kaybederek 2.004 dolardan kapanmasının ardından, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,45 üzerinde 2.013 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, cuma günü ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin yaptıkları açıklamalarda para politikasının piyasaların beklediğinden daha uzun süre sıkı kalması gerekebileceğini ifade etmesinin altının ons fiyatını baskıladığını söyledi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek toplantıda 25 baz puanlık faiz artırım ihtimali yüzde 80'i aştığını kaydeden analistler, haziranda da yüzde 21 ihtimalle benzer bir adımın atılabileceğinin öngörüldüğünü ifade etti.

Analistler, bugün ABD'de New York Fed imalat endeksi verilerinin takip edileceğini aktararak, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.990 doların destek, 2.040 doların ise direnç konumunda bulunduğunu dile getirdi.