Altın & Gümüş

Altın için bomba uyarı! İslam Memiş yine gündemi değiştirecek

Altın fiyatlarında flaş gelişme yaşanıyor. Küresel piyasalarda dalgalanma devam ediyor. Süreci yakından takip eden İslam Memiş “Vakit geldi” diyerek bomba bir tahminde bulundu. İşte tüm detaylar...Yurt içi ve küresel piyasalarda yaşanacak olan gelişmeler altın fiyatlarını vuracak

Altın fiyatlarında kritik sürece girildi. Yurt içi ve küresel piyasalarda yaşanacak olan gelişmeler altın fiyatlarını vuracak. ABD’deki gelişmeleri yakından takip eden İslam Memiş, altın fiyatlamalarında bir alım fırsatı olduğunu ifade etti.

Altın fiyatları ve döviz kurları son günlerde sıkışık bir bant işlem görüyor ve yatırımcılar birikimlerini nasıl koruma altına alacaklarını merak  ediyorlar. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ekranlar ile serbest piyasa arasındaki farka dikkat çekerek piyasaların güncel durumunu yorumladı.

ALTIN YATIRIMCILARINA UYARI
Memiş, altın yatırımcıları için son alım fırsatlarına dikkat etmeleri gerektiği açıklayarak "Son fırsatlar" dedi. Gram altın tarafında geçtiğimiz yıl yüzde 43 oranında bir kazanç elde edildiğine dikkat çeken Memiş, gram altın yatırımı yapmak isteyenlerin ons altın fiyatlarını takip etmeleri gerektiğini belirtti. Ons altının bin 960 dolar seviyesinde olması durumunda, o seviyeye karşılık gelen gram altının alınabileceğini söyleyen Uzman Memiş, "Bu nedenle gram altın yatırımcısı, ons altının fiyat hareketlerini yakından takip etmelidir" ifadesini kullandı.

Ayrıca, Memiş altın yatırımının uzun vadeli bir yatırım olduğunu vurgulayarak, "Altın yatırımcıları uzun vadeli düşünmeli ve ani fiyat dalgalanmalarına panik yapmadan karar vermeli" dedi. Uzman Memiş ayrıca, dünya genelindeki ekonomik gelişmelerin ve siyasi olayların altın fiyatlarını etkilediğine dikkat çekerek, yatırımcıların bu gelişmeleri de takip etmeleri gerektiğini belirtti.

İSLAM MEMİŞ: EURO YATIRIMCILARI KAZANÇLI ÇIKACAK
 Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, euro yatırımına yönelik tavsiyelerde bulundu. Şu anda euro'nun 20,91 TL seviyesinde olduğunu belirten Uzman Memiş, serbest piyasada ise euro'nun 21,25-21,34 TL aralığında işlem gördüğünü söyledi. Euro dolar paritesinin de 1,09'a kadar yükseldiğine dikkat çeken Uzman Memiş, orta ve uzun vadede euro yatırımcılarının kazançlı çıkacağını ve yaz aylarında euro'nun 1,15'e kadar yükselebileceğini öngördü.

Memiş ayrıca, "Yıllar sonra dolar yatırımının kazandırmadığı anlaşılmış olacak" diyerek, birikimlerin euroda daha fazla değer kazanabileceğini ifade etti.