Kent Haberleri

Altın için tarihi rekor açıklaması şimdi geldi! Uzman isim rakamı bir çırpıda söyledi

Altın fiyatlarının ne kadar olacağına yönelik açıklama uzman isimden geldi. Tarihi rekor açıklaması yapan uzman bir çırpıda rakamı açıkladı. Peki altın alalım mı, bozduralım mı?  Altın fiyatları yükselir mi, düşer mi? Uzman siism altının yıl sonunda zirve göreceğini söyledi ve bir çırpıda rakamı açıkladı

Haftaya yükselişle başlayan altın fiyatlarında gram altın dün kritik seivye oaln 1000 TL seviyesini geçti. Peki altın alalım mı, bozduralım mı?  Altın fiyatları yükselir mi, düşer mi? Uzman siism altının yıl sonunda zirve göreceğini söyledi ve bir çırpıda rakamı açıkladı.

 

Altın fiyatları haftanın ilk işlem gününe yukarı yönlü başladı. Geçen hafta 972 TL seviyelerini gören gram altın yeni haftada 1000 TL seınırını geçti. Altın fiyatlarının yükselişi karşısında yüzleri gülen yatırımcılar altının geleceği seviyeyi merak ediyor.

ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR?

Altın ve Para Piyasası Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk altındaki yükselişin sebebini açıkladı.

“Altın fiyatları güçlü dolar ve faiz etkisi ile bir süredir baskılanıyordu. IMF tarafından yapılan son açıklamalarda faiz arttırımının sürmesinin ülke ekonomilerinde resesyona sebebiyet verebileceği uyarısı yapıldığını  belirten  Yıldırımtürk, '' Bugün de bir Amerikan yetkilisi ‘İstihdamı göz ardı ederseniz enflasyonu düşürmeniz mümkün değil’ ifadelerini kullandı. Bu sebeple biraz daha temkinli olmakta fayda var. ONS altın fiyatları geçen cuma gününden  beri 1617 dolara kadar gerilemişti.

 

Ons altın daha önce de 1614 dolara gerileyip aynı gün içinde 1664 doları görmüştü. 21 Ekim 2022 Cuma günü de ONS altın 1617 dolar ve 1657 dolar seviyelerini aynı günde test etti. Son iki gündür de ONS altın 1640-1650 dolar bandında hareket ederken açıklamaların gelmesi ile seviye 1670 dolara yükseldi. Artık 1600 dolar seviyelerinde taban oluşturabilir” dedi.

ALTIN İÇİN TARİHİ REKOR

Yıl sonunda altın fiyatlarının yükselişe geçeceğini söyleyen uzman isim Ali Yıldırımtürk bir çırpıda altının geleceği rakamı açıkladı. 

 

Gram altının sene sonunda 1450 TL olacağını söyleyen Yıldırımtürk şu açıklamayı yaptı: '' “2022 yılı Ocak ayında gram altın fiyatı 800 TL seviyelerinde işlem görüyordu. Bu sene enflasyon resmi olarak yıl  sonunda yüzde 80’i görürse hesaplamaya göre gram altın fiyatının 1450  lirayı görebilmesi mümkün” dedi.

Altın fiyatlarının ne kadar olacağı belli oldu! 4 analist peşe peşe açıkladı
Altın fiyatları atak yaptı! Elinde 1 gram bile altını olan acil bakın! Bakmayan bin pişman! 27 Ekim 2022 altın fiyatları