28 / 04 / 2024

Altın kahini İslam Memiş 'Bu fırsat bir daha gelmeyecek' deyip uyardı

Altın kahini İslam Memiş 'Bu fırsat bir daha gelmeyecek' deyip uyardı

Altın fiyatları son dakika gelişmesi. Altın uzmanı İslam Memiş'ten gram altın, dolar çarpıcı uyarılar geldi. İslam Memiş, altın konusunda 'Bu fırsatlar bir daha gelmeyecek' diyerek uyardı.



Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, hükümetin yastıkaltı altınlarla ilgili yeni çalışması, piyasalardaki gelişmeler, borsa, dolar, euro, gram altın ve ons altınla ilgili son gelişmeler ışığında tahminlerini paylaştı. 

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın için son uyarısını da yaptı.

Memiş'in "Muhteşem bir fırsat var" sözleri gündeme düştü:

"Dolar uluslararası piyasalarda değer artışına devam ediyor. Dolar endeksinde ciddi artış var. Haftayı 105.85 dolardan tamamladı. Doların karşısındaki euro, sterlin, altın ve gümüşte de sert düşüşler gördük. Küresel bir tufan geliyor, büyük bir ekonomik kriz geliyor, ABD bu krizin fitilini ateşleyecek. Sakın elinizdeki varlıklarınızı satmayın. Borsa olur, döviz olur, altın olur... ABD'nin enflasyon problemi var. Göçmen kriziyle alakalı başı ciddi anlamda belada. Doların değer artışını olumlu görmeyin. Amerikan ekonomisi için de olumsuz bir etkendir. Fed'in elinde çok da bir şey kalmıyor. Yaptıkları tek şey faizleri artırmak.

Elinizdeki varlıklara mutlaka sahip çıkın. Fiyatların aylık, haftalık düşüşlerine asla kanmayın. Türkiye'de de bu hafta ekonom kurulu toplantısı vardı. Bir başlık da yastıkaltı altın enstrümanlarının genişletilmesiydi. Farklı ürünlerin çıkarılmasıydı. Mesela bugüne kadar birçok hamle yapılmıştı. Vatandaş bankaya götürüyordu, banka da altın hesabına sisteme dahil ediyordu. Faiz elde ediyordu veya 1 yıl sonra fiziki olarak alabiliyordu altını. Şimdi büyük ihtimalle TL getirisi ile enflasyona karşı koyan çok önemli teklifler sunacaklar. Bakalım vatandaşın ilgisi nasıl olacak, bunu göreceğiz.

Eğer vatandaşın yastıkaltındaki altınlarını istiyorsanız onlara elle tutulur bir şey vermeniz gerekiyor. Mesela ev alacaktır biriktirir, araba alacaktır biriktirir. Siz derseniz ki vatandaşa, ev mi alacaksın, ben sana öncelikli kredi vereceğim. O zaman ev içi altınlar çıkar. Dersiniz ki ev işçisi hanımlara, sizi sigortalı yapacağım. Sisteme dahil edilmesi gereken bir emtia daha var Türkiye'de, gümüş. Tonlarca gümüş var. Bunların sisteme dahil edilmemesi büyük bir gaflet. Ben bunu diğer bakanlarla da görüşmüştüm.

En önemli problemlerden bir tanesi de bankaların makas aralıkları. Normalleşme olmadıkça bir şey beklemeyin. İnsanlar fiziki yapıyor. Çünkü bankaya göre makas aralığı daha az. 1700 liraya gram altın alıyorsun bugün, 1630'a bozduruyorsun. Bu makas aralığı da normalleşirse insanlar tekrar sisteme dönebilir. İnsanlardan fiziki altını almak hiç de kolay değil. En son 0.25 gram ve yarım gram altının üretimi yasaklanmıştı. Bunun yanlış olduğunu açıklamıştım. Bu yanlıştan dönülmesi lazım. Bugün yarım gramı yasaklayan yarın 1 gramı yasaklar. İşçiliklerin düşmediğini de görmüş olduk."

İSLAM MEMİŞ'TEN GRAM ALTIN TAHMİNİ

Gram altında 1700 seviyesi kırmızı çizgimizdi. 1700'ün altı zor diyordum ancak ons altındaki sert düşüşlerde gerileyen gram altın var. Elimde TL'm olsa kesinlikle tamamıyla alırdım. Yıl sonunda 1880 lira seviyesiyle ilgili öngörümde değişiklik yok. 2024 yılıyla alakalı 2500 seviyesi öngörümde değişiklik yok. Mesela eylül ayında bir ticaretim oldu, iki ticaretim oldu hatta. Arabamı satıp 1+1 ev almıştım, bir de dükkan aldım. Ben altın borçlanmak zorunda kaldım. O zaman da bozdurduğum fiyat 1738 liraydı. TL ödemesi yapmıştım. Şu anda da 1700 altında. Bu fiyatları görünce içim eriyor. Alsam da borcumu kapatsam diyorum. Elinde altının var, fiyatların düşmesinden tedirginsin, kesinlikle düşünme. Altın düştü diyorlar ya, kime göre, neye göre düştü? Yıla kaç seviyesinden başladı. 1100'den. Şu anda 1688 lira bu sert düşüşlere rağmen."

Kişisel Youtube kanalından açıklamalar yapan İslam Memiş, gram altının düşmediğini halen alım fırsatı oluşturduğunu söyledi.

İşte İslam Memiş'in o uyarıları:

Gram altın hala 1688 lira. Bize göre düşmedi. Adam diyor ki geçen ay 1738 liraydı. Düştü diyor. Ama biz uzun vadeli yatırımcıyız. Yani bize göre düşmedi. Benim nazarımda, yıllık bazda getiriye baktığımızda bir düşüş yok. Ons altındaki manipülasyon nedeniyle gram altında bu düşüş yaşandı. Bu fiyatlardan gram altın almayan büyük ihtimalle Ekim ayının ortasında 'tüh keşke alsaydım' edebiyatı yapacak. Hayır kardeşim o fırsatlar daha gelmeyecek.


Geri Dön